Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  taronja, n f
  • es  naranja
  • fr  orange
  • en  orange

<Disciplines de suport > Etnobotànica farmacèutica>

Definició
Fruit del taronger, de sabor dolç o agredolç segons les varietats. D'una gran riquesa alimentària, té un elevat contingut vitamínic, especialment de vitamina C, i de diverses sals minerals. També conté hesperidina, aminoàcids i pectines. De la pela hom extreu l'oli essencial; és emprada, a més, com a carminatiu, estimulant i aromatitzant.