Back to top
bossa ileal continent bossa ileal continent

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  bossa ileal continent, n f
  • ca  reservori intestinal continent, n m sin. compl.
  • es  reservorio intestinal continente, n m
  • fr  réservoir intestinale continent, n m
  • en  continent intestinal reservoir, n

<.FITXA REVISADA>, <Cirurgia > Cirurgia digestiva > Tub digestiu baix>

Definició
Enteroplàstia creada per a constituir un reservori d'emmagatzematge del contingut intestinal, acoblat a un estoma cutani, dotat d'un mecanisme continent que evita la sortida contínua del contingut intestinal cap a una bossa externa col·lectora.

Nota

  • L'objectiu de la bossa ileal continent és permetre el buidatge periòdic del reservori, a voluntat del pacient, generalment amb l'ajuda d'una sonda especial per a desbloquejar el mecanisme valvular.

    Es tracta d'un procediment delicat que necessita un pacient o un cuidador experts que sàpiguen manipular la bossa amb seguretat per a evitar el dany accidental per lesió de l'estoma o del reservori.