Back to top
fragment de miosina fragment de miosina

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  fragment de miosina, n m

<Bioquímica i biologia molecular>

Definició
Cadascun dels fragments de la molècula de miosina obtinguts per l'acció d'enzims proteolítics (tripsina, quimotripsina, papaïna). El fragment F1+F2 correspon a la meromiosina pesant (pes molecular 350.000 dal). El fragment F2 + F3 coincideix amb la cua de la miosina (pes molecular 210.000 dal). El fragment F2 té un pes molecular de 61.000 dal, mentre que el del fragment F3 o meromiosina lleugera és de 150.000 dal cadascun. Els fragments SF1, d'un pes molecular de 115.000 dal cadascun, sorgeixen del cap de la miosina.