Back to top
angioma sudorípar angioma sudorípar

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  angioma sudorípar, n m
  • ca  angioma de Beier, n m sin. compl.
  • ca  hamartoma angiomatós sudorípar i secretant de Vilanova, n m sin. compl.

<.FITXA MODIFICADA>, <Anatomia > Histologia>, <Anatomia patològica>, <Angiologia>, <Dermatologia>

Definició
Forma rara d'hemangioma cutani benigne, caracteritzada per unes lesions cupuliformes, de color blavenc, i consistència tova, que en fregar-les donen lloc a sudoració ecrina local.

Nota

  • Histològicament s'observen vasos sanguinis de parets fines, en el derma, envoltats de dilatacions quístiques de les glàndules sudorípares ecrines.