Back to top
limfocitosi infecciosa aguda limfocitosi infecciosa aguda

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  limfocitosi infecciosa aguda, n f
  • ca  limfocitosi aguda benigna, n f sin. compl.
  • ca  limfocitosi aguda de Smith, n f sin. compl.
  • ca  malaltia de Carl Smith, n f sin. compl.

<Malalties i síndromes>, <Hematologia i hemoteràpia>, <Microbiologia i patologia infecciosa>, <Pediatria>

Definició
Malaltia infecciosa aguda que apareix preferentment en la infància, de tipus esporàdic o lleugerament epidèmic i de pronòstic benigne. Hom creu que és una hemopatia causada per un virus limfòtrop, anàleg al de la mononucleosi infecciosa. El quadre clínic és de caràcter gripal, i a la sang s'observa leucocitosi (al voltant de 30.000 per mm3) amb limfocitosi (de 60 a 90% de límits petits i madurs i de 2 a 5% de limfoblasts).