Back to top
anomalia d'Alder-Reilly anomalia d'Alder-Reilly

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  anomalia d'Alder-Reilly, n f
  • ca  anomalia d'Alder, n f sin. compl.
  • ca  anomalia de Reilly, n f sin. compl.
  • ca  cos d'Alder, n m sin. compl.
  • ca  cos d'Alder-Reilly, n m sin. compl.

<Bioquímica i biologia molecular>, <Hematologia i hemoteràpia>, <Disciplines de suport > Genètica i genòmica>

Definició
Anomalia hereditària autosòmica amb diversos graus de penetració caracteritzada per la presència de granulacions gruixudes i intensament basòfiles en els leucòcits, associada freqüentment amb mucopolisacaridosi.

Afecta les diverses classes de leucòcits (neutròfils, limfòcits, basòfils, eosinòfils i monòcits) i també les cèl·lules plasmàtiques i els mastòcits. És possible que es presenti també en macròfags i osteoblasts.