Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  caloria, n f
  • ca  unitat de calor, n f sin. compl.

<Endocrinologia i nutrició>, <Disciplines de suport > Física>

Definició
Unitat emprada en dietètica per a indicar la quantitat de calor alliberada pels aliments durant els processos oxidatius. Encara que actualment és molt usada, el SI aconsella de substituir-la pel joule (1 J = 0,239 cal). En nutrició hom utilitza principalment els múltiples quilojoule o kilojoule (KJ) i megajoule (MJ).