Back to top
anèmia hemolítica de l'exercici físic anèmia hemolítica de l'exercici físic

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  anèmia hemolítica de l'exercici físic, n f
  • ca  anèmia de l'esportista, n f sin. compl.

<Ciències de la salut > Semiologia>, <Hematologia i hemoteràpia>, <Urologia>

Definició
Hemoglobinèmia i hemoglobinúria autolimitades que es presenten en individus joves després d'un exercici físic particularment intens. L'hemòlisi es produeix per la compressió extrínseca dels eritròcits per la musculatura en contracció constant, l'augment del volum sanguini circulant, l'acidosi làctica i l'acreixement de la temperatura corporal. Hom no ha detectat cap mena d'alteració de la forma dels eritròcits.