Back to top
salsitxa de Frankfurt salsitxa de Frankfurt

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

  • ca  salsitxa de Frankfurt, n f
  • ca  frànkfurt, n m sin. compl.
  • es  frankfurt, n m
  • es  salchicha de Frankfurt, n f
  • es  salchicha Frankfurt, n f
  • fr  francfort, n m
  • fr  saucisse de Francfort, n f
  • fr  saucisse fumée, n f
  • it  frankfurter, n m
  • it  salsiccia di Francoforte, n f
  • en  frankfurter, n
  • en  hot dog, n
  • en  wiener, n
  • de  Frankfurter··, n f
  • de  Frankfurter, n n
  • de  Frankfurter Würstchen, n n
  • de  Wiener, n f
  • de  Wiener Würstchen, n n

<Carn. Aviram. Caça. Menuts > Producte elaborat>

Definició
Salsitxa cuita i fumada feta amb carn de porc o de boví o amb una barreja d'ambdues.

Nota

  • Les denominacions alemanyes Frankfurter (i Frankfurter Würstchen) i Wiener (i Wiener Würstchen) designen, estrictament, dos tipus de salsitxa diferents: Frankfurter es refereix a salsitxes elaborades únicament amb carn de porc i Wiener, a salsitxes elaborades amb carn de porc i vedella. A banda d'aquest matís conceptual, són també denominacions amb una distribució geogràfica diferent en alemany.