edam [nl]
edam [nl]
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de formatges [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/305>
- ca edam [nl], n m
- ca formatge d'Holanda, n m sin. compl.
- ca formatge de bola, n m sin. compl.
- es queso de bola, n m
- es queso edam, n m
- fr édam, n m
- fr hollande, n m
- en Edam, n
- de Edamer Käse, n m
<Formatges > Formatges del món>
Definició
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta premsada i no cuita, de color groc vermellós, ferma, sense forats, amb la crosta recoberta de parafina pintada de color vermell, que es presenta generalment en forma rodona i diversos graus de maduració.
Nota
- L'edam és originari de la ciutat neerlandesa d'Edam.