Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>

  • ca  adulteració, n f
  • es  adulteración, n f
  • fr  adultération, n f
  • en  adulteration, n

<Seguretat alimentària > Conceptes generals>

Definició
Modificació de la composició, el pes o el volum d'un aliment mitjançant la sostracció o la substitució d'algun dels seus components o l'addició d'alguna substància, que es duu a terme intencionadament, d'una manera fraudulenta i amb engany al consumidor per a obtenir un guany econòmic.

Nota

  • 1. L'adulteració d'aliments és un frau alimentari.
  • 2. Són exemples d'adulteració d'un aliment afegir aigua per a augmentar el pes de l'aliment o afegir elements diferents als indicats en l'etiquetatge, per exemple perquè tenen un cost molt inferior, com oli de gira-sol en comptes d'oli d'oliva.