adulteració
adulteració

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>
- ca adulteració, n f
- es adulteración, n f
- fr adultération, n f
- en adulteration, n
<Seguretat alimentària > Conceptes generals>
Definició
Modificació de la composició, el pes o el volum d'un aliment mitjançant la sostracció o la substitució d'algun dels seus components o l'addició d'alguna substància, que es duu a terme intencionadament, de manera fraudulenta i amb engany al consumidor per a obtenir un guany econòmic.
Nota
- 1. L'adulteració d'aliments és un frau alimentari.
- 2. Són exemples d'adulteració d'un aliment afegir aigua per a augmentar el pes de l'aliment o afegir elements de cost molt inferior com oli de gira-sol en comptes d'oli d'oliva.