alteració
alteració
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>
- ca alteració, n f
- es alteración, n f
- fr altération, n f
- fr détérioration, n f
- en spoilage, n
<Seguretat alimentària > Conceptes generals>
Definició
Deteriorament normal d'un aliment respecte a les característiques originals per efecte de la dessecació, de l'acció microbiològica natural o de reaccions químiques dels components dels aliments.
Nota
- L'alteració dels aliments depèn de factors intrínsecs (com l'activitat de l'aigua, el pH o la presència de conservants i d'antioxidants) i de factors extrínsecs (com la temperatura de conservació, el tipus d'envasament, o l'exposició a la llum del producte).