Back to top
anàlisi de perills i punts de control crítics anàlisi de perills i punts de control crítics

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>

  • ca  anàlisi de perills i punts de control crítics, n f
  • ca  APPCC, n f sigla
  • es  análisis de peligros y puntos críticos de control, n m
  • es  APPCC, n m sigla
  • fr  analyse des dangers et de maîtrise des points critiques, n f
  • fr  analyse des risques et points critiques pour leur maîtrise, n f
  • fr  HACCP, n f sigla
  • en  hazard analysis critical control points, n
  • en  HACCP, n sigla

<Seguretat alimentària > Anàlisi del risc>

Definició
Sistema de gestió de perills alimentaris que permet identificar, avaluar i controlar els perills alimentaris potencials significatius per a la seguretat dels aliments en tots els processos de la cadena de producció i de la cadena de subministrament amb la finalitat d'establir mesures preventives per a eliminar-los o reduir-los a un nivell acceptable.

Nota

  • 1. L'anàlisi de perills i punts de control crítics ha esdevingut una eina de reconeixement internacional per al control de perills alimentaris pel seu rigor científic i la seva sistematicitat.
  • 2. L'aplicació de l'anàlisi de perills i punts de control crítics es basa en la identificació dels perills alimentaris i l'establiment de punts de control crítics en tot el procés de fabricació, per a cadascun dels quals s'ha definit un límit crític.