Back to top
avantprojecte de llei avantprojecte de llei

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics de l'Institut d'Estudis Catalans, procedeix de l'obra següent:
SOCIETAT CATALANA D'ESTUDIS JURÍDICS. Diccionari jurídic [en línia]. 12a ampl. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans. Societat Catalana d'Estudis Jurídics, 2022.
<' target='_blank'><https://cit.iec.cat/obresx.asp?obra=DJC>>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  avantprojecte de llei, n m
  • es  anteproyecto de ley

<Dret públic>

Definició
Text normatiu provisional que proposa un ministeri al Consell de Ministres perquè l'aprovi com a projecte de llei i el presenti a les Corts Generals.

Nota

  • La Constitució espanyola (CE) reconeix al Govern de l'Estat la possibilitat d'exercir la iniciativa legislativa, concretament, l'article 88 de la CE recull que els projectes de llei han de ser aprovats pel Consell de Ministres, que els sotmetrà al Congrés, acompanyats d'una exposició de motius i dels antecedents necessaris.
    Per a dur-ho a terme, l'article 127 de la Llei 39/2019, de l'1 d'octubre, del procediment administratiu Comú de les administracions públiques, recull que el Govern de l'Estat elabora o aprova avantprojectes de llei, que es remeten a les Corts Generals una vegada formulats els projectes de llei.