Back to top
infecció alimentària infecció alimentària

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  infecció alimentària, n f
  • es  infección alimentaria, n f
  • fr  infection alimentaire, n f
  • fr  infection d'origine alimentaire, n f
  • en  food infection, n
  • en  foodborne infection, n

<Ciències de la salut > Sanitat. Salut pública>

Definició
Malaltia transmesa per aliments en què l'agent causant ingerit és un microorganisme patogen amb capacitat de multiplicar-se activament dins l'organisme o de produir-hi elements tòxics que poden actuar com un antigen.

Nota

  • 1. Els microorganismes patògens poden ser bacteris (per exemple, Campylobacter, Salmonella, Escherichia coli o Listeria monocytogenes), virus (per exemple, els norovirus, els rotavirus i el virus de l'hepatitis A) o paràsits microscòpics (per exemple, Giardia duodenalis o Toxoplasma gondii).
  • 2. Les infeccions alimentàries s'engloben dins les toxiinfeccions alimentàries.