Back to top
infecció alimentària infecció alimentària

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

  • ca  infecció alimentària, n f
  • es  infección alimentaria, n f
  • fr  infection alimentaire, n f
  • fr  infection d'origen alimentaire, n f
  • en  food infection, n
  • en  foodborne infection, n

<Ciències de la salut > Sanitat. Salut pública>

Definició
Malaltia transmesa per aliments en què l'agent causant ingerit és un microorganisme patogen amb capacitat de multiplicar-se activament dins l'organisme o de produir-hi elements tòxics que poden actuar com un antigen.

Nota

  • 1. Els microorganismes patògens poden ser bacteris (per exemple, Campylobacter, Salmonella, Escherichia coli o Listeria monocytogenes), virus (per exemple, els norovirus, els rotavirus i el virus de l'hepatitis A ) o paràsits microscòpics (per exemple, Giardia duodenalis o Toxoplasma gondii).
  • 2. Les infeccions alimentàries s'engloben dins les toxiinfeccions alimentàries.