Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  mozzarella [it], n f
  • es  mozarela
  • es  mozarella
  • es  mozzarella
  • fr  mozzarella
  • fr  mozzarelle
  • it  mozzarella
  • pt  mozarela
  • en  mozzarella

<Gastronomia>

Definició
Formatge fresc típic de la cuina italiana, elaborat originàriament amb llet de la femella del búfal i actualment també amb llet de vaca, de pasta tendra, blanca i compacta, de sabor dolç i lleugerament acidulat, que es conserva amb el propi sèrum i es presenta en forma de bola.