Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari de telecomunicacions [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia) (Ciència i Tecnologia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/235/>
Aquesta obra recull com a accepcions d'un sol terme els significats que tenen una mateixa denominació.

Les paraules marcades entre circumflexos (^) en l'interior d'una definició indiquen que es tracta de termes amb fitxa pròpia en el diccionari que poden ajudar a ampliar el significat d'aquella definició.

Per problemes tecnològics de representació gràfica, s'han suprimit del tot o en part algunes definicions. La informació completa es pot consultar a l'edició en paper d'aquesta obra.

  • ca  caixa acústica, n f
  • ca  bafle, n m sin. compl.
  • es  bafle
  • es  caja acústica
  • en  acoustic enclosure
  • en  baffle

<Telecomunicacions > Tractament de la informació>

Definició
Caixa destinada a contenir un o més altaveus i confinar la radiació posterior de manera que no interfereixi destructivament amb la radiació frontal. Idealment, l'altaveu hauria d'estar muntat en una pantalla infinita que aïllés la part frontal i posterior dels altaveus i impedís la interacció de les ones de so del davant amb les del darrere: com que una pantalla infinita no resulta pràctica per dimensions, es tanca el darrere de l'altaveu amb una caixa i s'obté la caixa acústica.