Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "galleta" dins totes les àrees temàtiques

escalopines de foie-gras arrebossades amb galeta maria sobre compota de poma escalopines de foie-gras arrebossades amb galeta maria sobre compota de poma

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  escalopines de foie-gras arrebossades amb galeta maria sobre compota de poma
  • es  escalopines de foie gras rebozados con galleta maría sobre compota de manzana
  • fr  petites escalopes de foie gras panés au biscuit sur compote de pommes
  • it  scaloppine di foie gras impanate con biscotto su composta di mela
  • en  foie gras scaloppine in biscuit batter over apple compote
  • de  kleine Foie-Gras-Schnitzel in Kekspanier auf Apfelkompott

<Plats a la carta. Carn>

galeta de mar galeta de mar

<Zoologia > Invertebrats no artròpodes>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  galeta de mar, n f
  • es  galleta de mar, n f
  • fr  béret basque, n m
  • fr  oursin plat, n m
  • fr  petit clypeaster, n m
  • pt  bolacha da praia, n f
  • pt  bolacha do mar, n f
  • en  pansy shell, n
  • en  sand dollar, n
  • en  seacookie, n
  • en  snapper biscuit, n
  • nc  Clypeasteroida

<Zoologia > Invertebrats no artròpodes>

Definició
Eriçó de mar de l'ordre Clypeasteroida, de forma discoide i molt pla, que habita principalment en aigües poc profundes sobre fons sorrencs.
galeta oberta galeta oberta

<Música>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  galeta oberta, n f
  • es  galleta abierta
  • en  open slap

<Música>

Definició
Galeta realitzada amb la mà relaxada sobre el riscle de l'instrument, a l'altura de la base dels dits, deixant que els dits rebotin amb naturalitat i deixin la membrana oberta i vibrant.
galeta salada galeta salada

<Menjar informal. Aperitius. Per picar>, <Cereals > Producte elaborat>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  galeta salada, n f
  • es  galleta salada
  • fr  biscuit salé
  • fr  galette salé
  • en  cracker
  • de  Salzgebäck

<Menjar informal. Aperitius. Per picar>, <Cereals > Producte elaborat>

galeta tancada galeta tancada

<Música>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  galeta tancada, n f
  • es  galleta cerrada

<Música>

Definició
Galeta en la qual, un cop fet el cop, els dits romanen a la membrana i n'impedeixen la vibració.
galeta tapada galeta tapada

<Música>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  galeta tapada, n f
  • es  galleta tapada

<Música>

Definició
Galeta tancada en la qual la percussió s'efectua mentre la mà contrària descansa sobre la membrana exercint una certa pressió.
mousse de formatge fresc amb galeta de romaní i gelat de mel mousse de formatge fresc amb galeta de romaní i gelat de mel

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  mousse de formatge fresc amb galeta de romaní i gelat de mel
  • es  mousse de queso fresco con galleta de romero y helado de miel
  • fr  mousse de fromage frais au gâteau sec de romarin et à la glace au miel
  • it  mousse di formaggio fresco con biscotto al rosmarino e gelato di miele
  • en  fresh cheese mousse with rosemary biscuit and honey ice cream
  • de  Frischkäsemousse mit Rosmarinkeks und Honigeis

<Plats a la carta. Postres>