Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "knut" dins totes les àrees temàtiques

al·lèrgia a la fruita de closca al·lèrgia a la fruita de closca

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia a la fruita de closca, n f
  • ca  al·lèrgia a la fruita seca de closca, n f sin. compl.
  • en  allergy to nut, n
  • en  allergy to nuts, n
  • en  nut allergy, n
  • cod  91934008

<Al·lergologia>

amanida amb formatge de cabra i vinagreta de fruita seca amanida amb formatge de cabra i vinagreta de fruita seca

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida amb formatge de cabra i vinagreta de fruita seca
  • es  ensalada con queso de cabra y vinagreta de frutos secos
  • fr  salade au fromage de chèvre et à la vinaigrette aux fruits secs
  • it  insalata con formaggio di capra e vinaigrette di frutti secchi
  • en  salad with goat cheese and a nut vinaigrette
  • de  Salat mit Ziegenkäse und Trockenfrüchtevinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida d'escarola amb romesco amanida d'escarola amb romesco

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'escarola amb romesco
  • es  ensalada de escarola con romesco (salsa catalana de frutos secos, pimiento rojo, tomate y ajo)
  • fr  salade de scarole au romesco (sauce catalane à base de fruits secs, poivron rouge, tomate et ail)
  • it  insalata di scarola con romesco (salsa catalana a base di frutta secca, peperoncino rosso, pomodoro e aglio)
  • en  escarole salad with romesco (Catalan nut, red pepper, tomato, and garlic sauce)
  • de  Endiviensalat mit Romesco (katalanische Sauce aus Nüssen, rottem Paprika, Tomaten und Knoblauch)

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de bacallà amb romesco amanida de bacallà amb romesco

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de bacallà amb romesco
  • es  ensalada de bacalao con romesco (salsa catalana de frutos secos, pimiento rojo, tomate y ajo)
  • fr  salade de morue au romesco (sauce catalane à base de fruits secs, poivron rouge, tomate et ail)
  • it  insalata di baccalà con romesco (salsa catalana a base di frutta secca, peperoncino rosso, pomodoro e aglio)
  • en  cod salad with romesco (Catalan nut, red pepper, tomato, and garlic sauce)
  • de  Stockfischsalat mit Romesco (katalanische Sauce aus Nüssen, rottem Paprika, Tomaten und Knoblauch)

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de quatre formatges amb vinagreta de fruita seca amanida de quatre formatges amb vinagreta de fruita seca

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de quatre formatges amb vinagreta de fruita seca
  • es  ensalada de cuatro quesos con vinagreta de frutos secos
  • fr  salade aux quatre fromages et sa vinaigrette aux fruits secs
  • it  insalata ai quattro formaggi con vinaigrette ai frutti secchi
  • en  four-cheese salad with a nut vinaigrette
  • de  Salat mit vier Käsesorten und Trockenfrüchtevinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de temporada amb vinagreta d'espècies i pinyons amanida de temporada amb vinagreta d'espècies i pinyons

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de temporada amb vinagreta d'espècies i pinyons
  • es  ensalada de temporada con vinagreta de especias y piñones
  • fr  salade de saison à la vinaigrette d'épices et de pignons
  • it  insalata di stagione con vinaigrette alle spezie e ai pinoli
  • en  season salad with spice and pine nut vinaigrette
  • de  Salat der Saison mit Vinaigrette mit Kräutern und Pinienkernen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de tonyina amb romesco amanida de tonyina amb romesco

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de tonyina amb romesco
  • es  ensalada de atún con romesco (salsa catalana de frutos secos, pimiento rojo, tomate y ajo)
  • fr  salade de thon au romesco (sauce catalane à base de fruits secs, poivron rouge, tomate et ail)
  • it  insalata di tonno con romesco (salsa catalana a base di frutta secca, peperoncino rosso, pomodoro e aglio)
  • en  tuna salad with romesco (Catalan nut, red pepper, tomato, and garlic sauce)
  • de  Thunfischsalat mit Romesco (katalanische Sauce aus Nüssen, rottem Paprika, Tomaten und Knoblauch)

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  anacard, n m
  • ca  nou d'acajú, n f
  • es  anacardo, n m
  • fr  anacarde, n m
  • fr  cajou, n m
  • fr  noix d'acajou, n f
  • fr  noix de cajou, n f
  • pt  caju, n m
  • en  acajou, n
  • en  cashew
  • en  cashew nut, n

<Botànica>

Definició
Fruit de l'anacard, reniforme, de llavor comestible.
anou anou

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Xarxa Vives d'universitats, procedeix de l'obra següent:

Vocabulari forestal [en línia]. Castelló de la Plana: Xarxa Vives d'Universitats; València: Universitat Politècnica de València. Àrea de Promoció i Normalització Lingüística: Editorial de la Universitat Politècnica de València, 2010. (Vocabularis Universitaris)
ISBN 978-84-8363-609-1

Dins de:
XARXA VIVES D'UNIVERSITATS. Multidiccionari [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016, cop. 2016.
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/178>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Universitat Politècnica de València o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  anou, n f
  • es  nuez, n f
  • fr  noix, n f pl
  • en  nut, n

<Enginyeria forestal>

arròs amb romesco arròs amb romesco

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs amb romesco
  • es  arroz con romesco (salsa catalana de frutos secos, pimiento rojo, tomate y ajo)
  • fr  riz au romesco (sauce catalane à base de fruits secs, poivron rouge, tomate et ail)
  • it  riso con romesco (salsa catalana a base di frutta secca, peperoncino rosso, pomodoro e aglio)
  • en  rice with romesco (Catalan nut, red pepper, tomato, and garlic sauce)
  • de  Reis mit Romesco (katalanische Sauce aus Nüssen, rottem Paprika, Tomaten und Knoblauch)

<Plats a la carta. Arrossos>