Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "malgrat" dins totes les àrees temàtiques

alció sagrat alció sagrat

<Zoologia > Ocells>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

FUNDACIÓ BARCELONA ZOO; INSTITUT CATALÀ D'ORNITOLOGIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari dels ocells del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017-2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/233>
Cada fitxa d'espècie té atribuïda la classificació sistemàtica corresponent a l'ordre i la família.

Un bon nombre de denominacions catalanes són propostes de nova creació que segueixen els Criteris per a la denominació catalana d'ocells aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Determinades fitxes (almenys una per a cada família) s'acompanyen d'il·lustracions.

  • ca  alció sagrat, n m
  • es  alción sagrado
  • fr  martin-chasseur sacré
  • en  sacred kingfisher
  • de  Götzenliest
  • nc  Todiramphus sanctus

<31.06 Ocells > Coraciformes > Alcedínids>

amanida d'enciams variats amb magret d'ànec i camembert tebi amanida d'enciams variats amb magret d'ànec i camembert tebi

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'enciams variats amb magret d'ànec i camembert tebi
  • es  ensalada de lechugas variadas con magret de pato y camembert templado
  • fr  salade de laitues variées au magret de canard et au camembert tiède
  • it  insalata di lattughe miste con magret d'anatra e camembert tiepido
  • en  salad of assorted lettuces with magret of duck and warm camembert
  • de  bunte Blattsalate mit Entenmagret und lauwarmem Camembert

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de magret d'ànec amb poma i vinagreta de fruites vermelles amanida de magret d'ànec amb poma i vinagreta de fruites vermelles

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de magret d'ànec amb poma i vinagreta de fruites vermelles
  • es  ensalada de magret de pato con manzana y vinagreta de frutos rojos
  • fr  salade de magret de canard à la pomme et à la vinaigrette de fruits rouges
  • it  insalata di magret d'anatra alla mela con vinaigrette ai frutti rossi
  • en  magret of duck salad with apple and red berry vinaigrette
  • de  Salat mit Entenmagret, Apfel und Beerenvinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de magret d'ànec i formatge comté amb vinagreta de nous amanida de magret d'ànec i formatge comté amb vinagreta de nous

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de magret d'ànec i formatge comté amb vinagreta de nous
  • es  ensalada de magret de pato y queso comté con vinagreta de nueces
  • fr  salade de magret de canard et de fromage comté à la vinaigrette de noix
  • it  insalata di magret d'anatra e formaggio comté con vinaigrette di noci
  • en  magret of duck and Comté cheese salad with wallnut vinaigrette
  • de  Salat mit Entenmagret, Comté-Käse und Nussvinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

broqueta de filet de vedella i magret d'ànec broqueta de filet de vedella i magret d'ànec

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  broqueta de filet de vedella i magret d'ànec
  • es  pincho de solomillo de ternera y magret de pato
  • fr  brochette de filet de veau et de magret de canard
  • it  spiedino di filetto di vitello e magret d'anatra
  • en  veal tenderloin and magret of duck brochette
  • de  Spieß mit Kalbsfilet und Entenmagret

<Plats a la carta. Carn>

broqueta de magret d'ànec amb verduretes i poma perfumades amb xerès broqueta de magret d'ànec amb verduretes i poma perfumades amb xerès

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  broqueta de magret d'ànec amb verduretes i poma perfumades amb xerès
  • es  pincho de magret de pato con verduritas y manzana perfumadas con jerez
  • fr  brochette de magret de canard aux petits légumes et à la pomme parfumées au xérès
  • it  spiedino di magret d'anatra con verdurine e mela aromatizzate allo sherry
  • en  magret of duck brochette with tiny vegetables and apple perfumed with sherry
  • de  Entenmagretspieß mit Gemüse und Apfel mit Sherryparfum

<Plats a la carta. Carn>

carpaccio de magret d'ànec carpaccio de magret d'ànec

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  carpaccio de magret d'ànec
  • es  carpaccio de magret de pato
  • fr  carpaccio de magret de canard
  • it  carpaccio di magret d'anatra
  • en  magret of duck carpaccio
  • de  Carpaccio vom Entenmagret

<Plats a la carta. Carn>

carpaccio de magret d'ànec amb confitura de cireres i encenalls de formatge parmesà carpaccio de magret d'ànec amb confitura de cireres i encenalls de formatge parmesà

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  carpaccio de magret d'ànec amb confitura de cireres i encenalls de formatge parmesà
  • es  carpaccio de magret de pato con confitura de cerezas y virutas de queso parmesano
  • fr  carpaccio de magret de canard à la confiture de cerises et aux copeaux de fromage parmesan
  • it  carpaccio di magret d'anatra con confettura di ciliegie e scaglie di parmigiano
  • en  magret of duck carpaccio with cherries jam and Parmesan cheese shavings
  • de  Carpaccio vom Entenmagret mit Kirschkonfitüre und Parmesanstreifen

<Plats a la carta. Carn>

carpaccio de magret d'ànec amb encenalls de foie-gras carpaccio de magret d'ànec amb encenalls de foie-gras

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  carpaccio de magret d'ànec amb encenalls de foie-gras
  • es  carpaccio de magret de pato con virutas de foie gras
  • fr  carpaccio de magret de canard aux copeaux de foie gras
  • it  carpaccio di magret d'anatra con scaglie di foie gras
  • en  magret of duck carpaccio with foie gras shavings
  • de  Carpaccio vom Entenmagret mit Foie-Gras-Streifen

<Plats a la carta. Carn>

carpaccio de magret d'ànec amb formatge parmesà carpaccio de magret d'ànec amb formatge parmesà

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  carpaccio de magret d'ànec amb formatge parmesà
  • es  carpaccio de magret de pato con queso parmesano
  • fr  carpaccio de magret de canard au fromage parmesan
  • it  carpaccio di magret d'anatra con parmigiano
  • en  duck magret carpaccio with Parmesan cheese
  • de  Carpaccio vom Entenmagret mit Parmesan

<Plats a la carta. Embotits, carns fredes i patés>