Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "musclo" dins totes les àrees temàtiques

arc axil·lar arc axil·lar

<Ciències de la salut > Ginecologia. Obstetrícia > Sinologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CULELL, Pere; FANDOS, Adelaida; NIETO, Maribel. Diccionari de sinologia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/117/>

  • ca  arc axil·lar, n m
  • ca  arc de Langer, n m sin. compl.
  • ca  múscul axil·lar de Langer, n m sin. compl.
  • es  arco axilar de Langer
  • es  arco axilo-pectoral
  • fr  arc axillaire de Langer
  • it  arco ascellare
  • it  arco ascellare di Langer
  • it  muscolo di Langer
  • en  axillary arch muscle
  • en  Langer arch
  • en  Langer muscle
  • en  pectorodorsalis muscle

<Sinologia > Anatomia mamària>

Definició
Múscul que travessa l'aixella des del múscul pectoral major fins a l'húmer.

Nota

  • L'arc axil·lar pot ser present o absent.
arròs amb calamarsets, gambes i musclos pelats arròs amb calamarsets, gambes i musclos pelats

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs amb calamarsets, gambes i musclos pelats
  • es  arroz con calamarcitos, gambas y mejillones pelados
  • fr  riz aux petits calmars, aux crevettes et aux moules décoqués
  • it  riso con calamaretti, gamberi e cozze sgusciate
  • en  rice with small squids, shrimps and shelled mussels
  • de  Reis mit kleinen Tintenfischen, Garnelen und ausgelösten Miesmuscheln

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs amb musclos arròs amb musclos

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs amb musclos
  • es  arroz con mejillones
  • fr  riz aux moules
  • it  riso con le cozze
  • en  rice with mussels
  • de  Reis mit Miesmuscheln

<Plats a la carta. Arrossos>

bacallà al vapor amb cloïsses i musclos bacallà al vapor amb cloïsses i musclos

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà al vapor amb cloïsses i musclos
  • es  bacalao al vapor con almejas y mejillones
  • fr  morue à la vapeur aux fruits de mer
  • it  baccalà al vapore con vongole e cozze
  • en  steamed cod with seafood
  • de  gedünsteter Stockfisch mit Venus- und Miesmuscheln

<Plats a la carta. Peix i marisc>

calamars farcits de peix i musclos calamars farcits de peix i musclos

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  calamars farcits de peix i musclos
  • es  calamares rellenos de pescado y mejillones
  • fr  calmars farcis de poisson et de moules
  • it  calamari farciti di pesce e cozze
  • en  squid stuffed with fish and mussels
  • de  Tintenfische mit Fisch- und Miesmuschelfüllung

<Plats a la carta. Peix i marisc>

crema de musclos amb anet crema de musclos amb anet

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  crema de musclos amb anet
  • es  crema de mejillones al eneldo
  • fr  bisque de moules à l'aneth
  • it  vellutata di cozze con aneto
  • en  mussels bisque with dill
  • de  Miesmuschelcremesuppe

<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>

cuixa cuixa

<Esport > Esports eqüestres > Hípica>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari d'hípica. Barcelona: Enciclopèdia Catalana, 1991. 123 p. (Diccionaris dels Esports Olímpics; 10)
ISBN 84-7739-228-5

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  cuixa, n f
  • es  muslo
  • fr  cuisse
  • en  hindquarters

<Hípica > Anatomia del cavall>

Definició
Part posterolateral del cos del cavall, situada entre la illada, l'anca, la gropa, la cama i la natja.
cuixa cuixa

<Economia > Comerç > Grans magatzems>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

ANDORRA. SERVEI DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Vocabulari bàsic dels grans magatzems [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2011. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/129/>
En denominacions catalanes i en equivalents en altres llengües s'utilitza la barra inclinada (/) per indicar l'existència de diverses possibilitats. (Per exemple, al final de la secció, a l'esquerra / a la dreta).

Les denominacions utilitzades com a títol d'àrea temàtica en el diccionari tenen majúscula inicial.

Finalment, en els termes que no tenen equivalència exacta en una determinada llengua, es recull com a equivalent un manlleu seguit d'un parèntesi explicatiu. (Per exemple, l'equivalent anglès de fuet és fuet (Catalan dry cured pork sausage).)

  • ca  cuixa, n f
  • es  muslo, n m
  • fr  cuisse, n f
  • fr  gigot d'agneau, n m sin. compl.
  • pt  coxa, n f
  • en  drumstick, n

<Grans Magatzems > Seccions > Alimentació > Carnisseria i xarcuteria>

cuixa cuixa

<Ciències de la salut > Estructura i funció del cos humà>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida pel Gabinet de Terminologia del Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears, procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS. SERVEI LINGÜÍSTIC. GABINET DE TERMINOLOGIA. Estructura i funció del cos humà [material gràfic]. [Palma]: Universitat de les Illes Balears. Servei Lingüístic, DL 2012. 1 full desplegable. (Terminologies Universitàries)
<http://slg.uib.cat/digitalAssets/196/196261_TU_Estructura_i_Funci___del_Cos_Hum___2.pdf>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment pel Gabinet de Terminologia del Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  cuixa, n f
  • es  muslo, n m
  • en  thigh, n

<Estructura i funció del cos humà>

cuixa cuixa

<Veterinària i ramaderia > Inspecció veterinària>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  cuixa, n f
  • es  muslo
  • fr  cuisse
  • en  thigh

<Veterinària i ramaderia > Inspecció veterinària>

Definició
Peça que s'obté de la canal en separar l'extremitat posterior entre la darrera vèrtebra lumbar i la primera vèrtebra coccígia i entre la tíbia i el tars.