Cercaterm
Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública.
Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).
Resultats per a la cerca "omega-3" dins totes les àrees temàtiques
àcids grassos omega-3
àcids grassos omega-3
<Ciències de la vida > Bioquímica>
La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.
- ca àcids grassos omega-3, n m pl
- es ácidos grasos omega-3, n m pl
- fr acides gras n-3, n m pl
- fr acides gras oméga-3, n m pl
- fr acides gras polyinsaturés n-3, n m pl
- fr acides gras polyinsaturés oméga-3, n m pl
- fr AG oméga-3, n m pl
- fr oméga-3, n m pl
- fr AGPI n-3, n m pl sigla
- en n-3 fatty acids, n
- en n-3 polyunsaturated fatty acids, n m pl
- en omega-3, n
- en omega-3 FA, n
- en omega-3 fatty acids, n
- en omega-3 polyunsaturated fatty acids, n m pl
- en n-3 PUFA, n sigla
<Ciències de la vida > Bioquímica>
Definició
Conjunt d'àcids grassos poliinsaturats essencials, que contenen dos o més dobles enllaços en l'estructura química i que tenen el primer doble enllaç o insaturació en l'àtom de carboni terminal no carboxílic número 3.
Nota
- Els àcids grassos omega-3 s'han de subministrar a través de l'alimentació, ja que són essencials per a l'organisme humà i aquest no és capaç de sintetitzar-los. Les principals fonts alimentàries d'àcids grassos omega-3 són el peix blau, algunes algues marines, els olis derivats d'aquests peixos, com també els olis de soja, de lli, de colza i de nous.
àcids grassos omega-3
àcids grassos omega-3
<Indústria > Indústria alimentària>
La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.
- ca àcids grassos omega-3, n m pl
- es ácidos grasos omega-3, n m pl
- fr acides gras n-3, n m pl
- fr acides gras oméga-3, n m pl
- fr acides gras polyinsaturés n-3, n m pl
- fr acides gras polyinsaturés oméga-3, n m pl
- fr AG oméga-3, n m pl
- fr oméga-3, n m pl
- fr AGPI n-3, n m pl sigla
- en n-3 fatty acids, n
- en n-3 polyunsaturated fatty acids, n m pl
- en omega-3, n
- en omega-3 FA, n
- en omega-3 fatty acids, n
- en omega-3 polyunsaturated fatty acids, n m pl
- en n-3 PUFA, n sigla
<Indústria > Indústria alimentària>
Definició
Conjunt d'àcids grassos poliinsaturats essencials, que contenen dos o més dobles enllaços en l'estructura química i que tenen el primer doble enllaç o insaturació en l'àtom de carboni terminal no carboxílic número 3.
Nota
- Els àcids grassos omega-3 s'han de subministrar a través de l'alimentació, ja que són essencials per a l'organisme humà i aquest no és capaç de sintetitzar-los. Les principals fonts alimentàries d'àcids grassos omega-3 són el peix blau, algunes algues marines, els olis derivats d'aquests peixos, com també els olis de soja, de lli, de colza i de nous.