Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "paner" dins totes les àrees temàtiques

cistell cistell

<Equipament de la llar>, <Utillatge de cuina>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  cistell, n m
  • ca  cistella, n f sin. compl.
  • ca  paner, n m sin. compl.
  • es  cesto
  • fr  corbeille
  • fr  panier

<Equipament de la llar>, <Utillatge de cuina>

Definició
Recipient portàtil fet de vímet, de joncs, etc. entreteixits, generalment de base oval o rectangular, amb tapadora o sense, amb una o dues nanses.
empanar empanar

<Procediments culinaris>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  empanar, v tr
  • es  empanar
  • fr  paner

<Procediments culinaris>

Definició
Embolcar carn o altra vianda amb pasta per coure-la després al forn.
empanar empanar

<Gastronomia > Procediments culinaris>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

BLANCO GONZÁLEZ, Juli; PAPIÓ AZNAR, Francesc; VILÀ MIQUEL, Lluís Ignasi. Diccionari de procediments culinaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2006. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/20/>

  • ca  empanar, v tr
  • es  empanar
  • fr  paner

<Procediments culinaris > Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

Definició
Embolcar carn o altra vianda amb pasta per coure-la després al forn.
panir panir

<Alimentació. Gastronomia > Productes lactis > Formatges>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de formatges [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021-2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/305>

  • ca  panir, n m
  • es  paneer, n m
  • es  panir, n m
  • fr  paneer, n m
  • fr  panir, n m
  • en  paneer, n
  • en  paner, n
  • en  panir, n

<Formatges > Formatges del món>

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta tova cuita i gust àcid, originari de l'Índia.