Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "pe�lla" dins totes les àrees temàtiques

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  apel·la, n f
  • es  apella

<Història>

Definició
A Esparta, assemblea del poble.

Nota

  • Al començament incloïa tots els ciutadans de més de trenta anys i es reunia cada mes. Ratificava les decisions dels reis i dels èfors i els designava per aclamació.
arròs a banda arròs a banda

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs a banda
  • es  arroz a banda
  • fr  riz à banda (genre de paella où le poisson est présenté à part)
  • it  riso a banda (tipo di paella in cui il pesce viene servito separatamente)
  • en  rice a banda (kind of paella, the fish is served separately)
  • de  Reis a banda (Paella mit getrennt serviertem Fisch)

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs del senyoret arròs del senyoret

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs del senyoret
  • es  arroz del senyoret (paella de pescado y marisco pelado y sin espinas)
  • fr  riz du senyoret (paella de poisson et de fruits de mer sans arêtes ni coquilles)
  • it  riso del senyoret (paella di pesce spinato e frutti di mare sgusciati)
  • en  senyoret's rice (fish and seafood paella with all bones and shells removed)
  • de  Reis des Senyoret (Fisch- und Meeresfrüchtepaella ohne Gräten und Schalen)

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs negre arròs negre

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs negre
  • es  arroz negro
  • fr  riz noir (sorte de paella à l'encre de calmar)
  • it  riso nero (tipo di paella al nero di calamaro)
  • en  black rice (kind of paella cooked in squid ink)
  • de  schwarzer Reis (in Tintenfischtinte gekochte Paella)

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs negre amb calamarsons arròs negre amb calamarsons

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs negre amb calamarsons
  • es  arroz negro con chipirones
  • fr  riz noir aux encornets (sorte de paella à l'encre de calmar)
  • it  riso nero con calamaretti (tipo di paella al nero di calamaro)
  • en  black rice with small squids (kind of paella cooked in squid ink)
  • de  schwarzer Reis mit kleinen Tintenfischen (in Tintenfischtinte gekochte Paella)

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs negre amb cloïsses arròs negre amb cloïsses

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs negre amb cloïsses
  • es  arroz negro con almejas
  • fr  riz noir aux palourdes (sorte de paella à l'encre de calmar)
  • it  riso nero con le vongole (tipo di paella al nero di calamaro)
  • en  black rice with clams (kind of paella cooked in squid ink)
  • de  schwarzer Reis mit Venusmuscheln (in Tintenfischtinte gekochte Paella)

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs negre amb flors de romaní arròs negre amb flors de romaní

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs negre amb flors de romaní
  • es  arroz negro con flores de romero
  • fr  riz noir aux fleurs de romarin (sorte de paella à l'encre de calmar)
  • it  riso nero ai fiori di rosmarino
  • en  black rice with rosemary flowers (kind of paella cooked in squid ink)
  • de  schwarzer Reis mit Rosmarinblüten (in Tintenfischtinte gekochte Paella)

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs negre amb gambes arròs negre amb gambes

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs negre amb gambes
  • es  arroz negro con gambas
  • fr  riz noir aux crevettes roses (sorte de paella à l'encre de calmar)
  • it  riso nero con i gamberi (una sorta di paella al nero di calamaro)
  • en  black rice with shrimps (kind of paella cooked in squid ink)
  • de  schwarzer Reis mit Garnelen (in Tintenfischtinte gekochte Paella)

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs negre amb llamàntol arròs negre amb llamàntol

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs negre amb llamàntol
  • es  arroz negro con bogavante
  • fr  riz noir au homard (sorte de paella à l'encre de calmar)
  • it  riso nero con astice (tipo di paella al nero di calamaro)
  • en  black rice with lobster (kind of paella cooked in squid ink)
  • de  schwarzer Reis mit Hummer (in Tintenfischtinte gekochte Paella)

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs negre amb sípia arròs negre amb sípia

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs negre amb sípia
  • es  arroz negro con sepia
  • fr  riz noir et seiche (sorte de paella à l'encre de calmar)
  • it  riso nero con seppia (tipo di paella al nero di calamaro)
  • en  black rice with cuttlefish (kind of paella cooked in cuttlefish ink)
  • de  schwarzer Reis mit Tintenfisch (in Tintenfischtinte gekochte Paella)

<Plats a la carta. Arrossos>