Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "pr��ssec" dins totes les àrees temàtiques

al·lèrgia a la pell de préssec al·lèrgia a la pell de préssec

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia a la pell de préssec, n f
  • es  alergia a la piel del melocotón, n f

<Al·lergologia>

Nota

  • Nomenclatura creada a Catalunya. Codi assignat: 89661000135102
al·lèrgia a la polpa de préssec al·lèrgia a la polpa de préssec

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia a la polpa de préssec, n f
  • es  alergia a la pulpa del melocotón, n f

<Al·lergologia>

Nota

  • Nomenclatura creada a Catalunya. Codi assignat: 89711000135108
al·lèrgia al préssec al·lèrgia al préssec

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia al préssec, n f
  • ca  al·lèrgia a la bresquilla, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia al fruit de la presseguera (Prunus persica), n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia al fruit del presseguer (Prunus persica), n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia al melicotó, n f sin. compl.
  • es  alergia a melocotón (Prunus persica), n f

<Al·lergologia>

Nota

  • Nomenclatura creada a Catalunya. Codi assignat: 89611000135104
amanida d'arengada fumada amb préssec de vinya amanida d'arengada fumada amb préssec de vinya

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'arengada fumada amb préssec de vinya
  • es  ensalada de sardina en salazón ahumada con melocotón de viña
  • fr  salade de sardine salée fumée à la pêche de vigne
  • it  insalata di sardina sotto sale affumicata con pesca di vigna
  • en  salad of smoked salted sardine with vineyard peach
  • de  Salat mit geräucherten Heringen und Weinbergpfirsich

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

crema freda de meló i préssec amb vinagre balsàmic crema freda de meló i préssec amb vinagre balsàmic

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  crema freda de meló i préssec amb vinagre balsàmic
  • es  crema fría de melón y melocotón con vinagre balsámico
  • fr  crème froide de melon et de pêche au vinaigre balsamique
  • it  crema fredda di melone e pesca con aceto balsamico
  • en  cold cream of melon and peach with balsamic vinegar
  • de  kalte Melonen- und Pfirsichcremesuppe mit Balsamessig

<Plats a la carta. Fruita>

duretina duretina

<Indústria > Indústria tèxtil > Confecció>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  duretina, n f
  • ca  molesquí, n f
  • ca  pell de préssec, n f
  • ca  velvetó, n m
  • es  duretina
  • es  esmerilado
  • es  molesquín
  • fr  moleskine de cotton

<Indústria > Indústria tèxtil > Confecció>

Definició
Teixit de cotó sotmès a un acabat d'esmerilat només per una banda que té un aspecte molt suau.
enciams variats amb préssec i rocafort enciams variats amb préssec i rocafort

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  enciams variats amb préssec i rocafort
  • es  lechugas variadas con melocotón y roquefort
  • fr  laitues variées à la pêche et au roquefort
  • it  lattughe miste con pesca e roquefort
  • en  assorted lettuces with peach and Roquefort
  • de  bunte Blattsalate mit Pfirsich und Roquefort

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

fetge d'ànec amb préssec fetge d'ànec amb préssec

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  fetge d'ànec amb préssec
  • es  hígado de pato con melocotón
  • fr  foie gras de canard à la pêche
  • it  fegato d'anatra alla pesca
  • en  duck's liver with peach
  • de  Entenleber mit Pfirsich

<Plats a la carta. Carn>

filet d'ànec amb salsa de préssec i gerds filet d'ànec amb salsa de préssec i gerds

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  filet d'ànec amb salsa de préssec i gerds
  • es  filete de pato con salsa de melocotón y frambuesas
  • fr  aiguillettes de canard à la sauce aux pêches et aux framboises
  • it  filetto d'anatra con salsa di pesche e lamponi
  • en  fillet of duck with peach and raspberry sauce
  • de  Entenfilet mit Pfirsich-Himbeer-Sauce

<Plats a la carta. Carn>

filets de sardina amb préssec i compota de tomàquet filets de sardina amb préssec i compota de tomàquet

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  filets de sardina amb préssec i compota de tomàquet
  • es  filetes de sardina con melocotón y compota de tomate
  • fr  fillets de sardine à la pêche et à la compote de tomate
  • it  filetti di sardina con pesca e composta di pomodoro
  • en  sardine fillets with tomato compote and peach
  • de  Sardinenfilets mit Pfirsich und Tomatenkompott

<Plats a la carta. Peix i marisc>