Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "regar" dins totes les àrees temàtiques

regar regar

<Procediments culinaris>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

  • ca  regar, v tr
  • es  regar
  • fr  arroser
  • en  baste, to

<Procediments culinaris>

Definició
Abocar una quantitat de líquid petita a un preparat o un aliment.
regar regar

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  regar, v tr
  • es  regar
  • en  water, to

<Jardineria>

Definició
Espargir aigua sobre la superfície d'una terra per fornir-li la humitat necessària per a les plantes.
regar regar

<Gastronomia > Procediments culinaris>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

BLANCO GONZÁLEZ, Juli; PAPIÓ AZNAR, Francesc; VILÀ MIQUEL, Lluís Ignasi. Diccionari de procediments culinaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2006. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/20/>

  • ca  regar, v tr
  • es  regar
  • fr  arroser
  • en  baste, to

<Procediments culinaris > Cocció > Intervenció durant la cocció>

Definició
Amarar superficialment un preparat o un aliment.

Nota

  • Vegeu també banyar i napar.