Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "relleix" dins totes les àrees temàtiques

ànec del delta de l'Ebre de salsa de prunes i poma caramel·litzada ànec del delta de l'Ebre de salsa de prunes i poma caramel·litzada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec del delta de l'Ebre de salsa de prunes i poma caramel·litzada
  • es  pato de El Delta del Ebro relleno de salsa de ciruelas y manzana caramelizada
  • fr  canard de El Delta de l'Ebre farci à la sauce aux prunes et à la pomme caremélisée
  • it  anatra di El Delta de l'Ebre farcita di salsa di prugne e mela caramellata
  • en  stuffed duck from El Delta de l'Ebre with prunes sauce and caramelized apple
  • de  gefüllte Ente aus El Delta de l'Ebre mit Pflaumensauce und karamellisiertem Apfel

<Plats a la carta. Carn>

ànec farcit de pomes ànec farcit de pomes

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec farcit de pomes
  • es  pato relleno con manzanas
  • fr  canard farci aux pommes
  • it  anatra farcita con le mele
  • en  stuffed duck with apples
  • de  Ente mit Apfelfüllung

<Plats a la carta. Carn>

alvocat farcit d'escamarlans amb salsa rosa alvocat farcit d'escamarlans amb salsa rosa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  alvocat farcit d'escamarlans amb salsa rosa
  • es  aguacate relleno de cigalas con salsa rosa
  • fr  avocat farci aux langoustines à la sauce rose
  • it  avocado farcito di scampi con salsa rosa
  • en  avocado stuffed with Norway lobsters with pink sauce
  • de  Avocado mit Kaisergranatfüllung und rosa Sauce

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

alvocat farcit de marisc amb salsa rosa alvocat farcit de marisc amb salsa rosa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  alvocat farcit de marisc amb salsa rosa
  • es  aguacate relleno de marisco con salsa rosa
  • fr  avocat farci aux fruits de mer à la sauce rose
  • it  avocado farcito di frutti di mare con salsa rosa
  • en  avocado stuffed with shellfish with pink sauce
  • de  Avocado mit Meeresfrüchtefüllung und rosa Sauce

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

alvocat farcit i salsa còctel alvocat farcit i salsa còctel

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  alvocat farcit i salsa còctel
  • es  aguacate relleno y salsa cóctel
  • fr  avocat farci et sa sauce cocktail
  • it  avocado farcito e salsa cocktail
  • en  stuffed avocado and cocktail sauce
  • de  gefüllte Avocado und Cocktailsauce

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida verda amb guatlla farcida de foie-gras amanida verda amb guatlla farcida de foie-gras

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida verda amb guatlla farcida de foie-gras
  • es  ensalada verde con codorniz rellena de foie gras
  • fr  salade verte à la caille farcie au foie gras
  • it  insalata verde con quaglia farcita di foie gras
  • en  green salad with foie gras-stuffed quail
  • de  grüner Salat mit Wachtel mit Foie-Gras-Füllung

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

arayes (pa de pita farcit amb ingredients diversos) arayes (pa de pita farcit amb ingredients diversos)

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arayes (pa de pita farcit amb ingredients diversos)
  • es  arayes (pan de pita relleno de ingredientes diversos)
  • fr  arayes (pain pita farci aux différents ingrédients)
  • it  arayes (pane pita farcito con diversi ingredienti)
  • en  arayes (pita bread stuffed with different ingredients)
  • de  Arayes (Pitabrot mit verschiedenen Füllungen)

<Plats a la carta. Pa amb tomàquet, entrepans i sandvitxos>

atac de credencials en massa atac de credencials en massa

<TIC > Telecomunicacions > Telemàtica > Ciberseguretat>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de la ciberseguretat [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/239>

  • ca  atac de credencials en massa, n m
  • ca  atapeïment de credencials, n m
  • es  ataque de relleno de credenciales, n m
  • es  relleno de credenciales, n m
  • fr  attaque par bourrage d'identifiants, n f
  • en  credential stuffing, n
  • en  credential stuffing attack, n

<Ciberseguretat > Atacs>

Definició
Atac de força bruta en què l'accés al sistema es fa mitjançant la inserció automatitzada d'una gran quantitat de dades credencials obtingudes d'una manera fraudulenta.
atac de credencials en massa atac de credencials en massa

<Telecomunicacions > Telemàtica > Ciberseguretat>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  atac de credencials en massa, n m
  • ca  atapeïment de credencials, n m
  • es  ataque de relleno de credenciales, n m
  • es  relleno de credenciales, n m
  • fr  attaque par bourrage d'identifiants, n f
  • en  credential stuffing, n
  • en  credential stuffing attack, n

<Telecomunicacions > Telemàtica > Ciberseguretat>

Definició
Atac de força bruta en què l'accés al sistema es fa mitjançant la inserció automatitzada d'una gran quantitat de dades credencials obtingudes d'una manera fraudulenta
aterrament aterrament

<Ciències de la Terra>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de geografia física [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2011. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/124>

  • ca  aterrament, n m
  • es  aterramiento
  • es  relleno
  • fr  colmatage
  • fr  remblayage
  • en  filling

<Geografia física > Geomorfologia>

Definició
Rebliment artificial o natural d'una llacuna, una albufera o similar amb sediments.