Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "suc" dins totes les àrees temàtiques

amb suc amb suc

<Procediments culinaris>, <Peix. Marisc > Producte elaborat>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  amb suc, adj
  • ca  en brou curt, adj
  • es  à la nage, adj
  • fr  à la nage, adj
  • en  à la nage, adj

<Procediments culinaris>, <Peix. Marisc > Producte elaborat>

Definició
Dit de l'aliment, especialment peix o marisc, cuit i servit en un brou curt.

Nota

  • 1. La denominació francesa à la nage significa, literalment, 'nedant'.
  • 2. Per extensió, en francès, la paraula nage funciona com a substantiu en noms de plats, com ara per exemple, nage de crancs. En aquest cas, en català diríem en brou curt de crancs o amb suc de crancs.
anguila amb suc anguila amb suc

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  anguila amb suc
  • es  anguila en salsa
  • fr  ragoût d'anguille
  • it  anguilla in umido
  • en  eel stew
  • de  geschmorter Aal

<Plats a la carta. Peix i marisc>

bacallà amb suc i bunyols de bacallà bacallà amb suc i bunyols de bacallà

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà amb suc i bunyols de bacallà
  • es  bacalao con buñuelos de bacalao en su jugo
  • fr  morue aux beignets de morue en sauce
  • it  baccalà con frittelle di baccalà in umido
  • en  salt cod with salt cod fritters in sauce
  • de  Stockfisch mit Stockfischkrapfen und Sauce

<Plats a la carta. Peix i marisc>

broqueta de tonyina fumada i marinada amb suc de pastanaga, hummus i salsa de iogurt amb ametlles broqueta de tonyina fumada i marinada amb suc de pastanaga, hummus i salsa de iogurt amb ametlles

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  broqueta de tonyina fumada i marinada amb suc de pastanaga, hummus i salsa de iogurt amb ametlles
  • es  pincho de atún ahumado y marinado con jugo de zanahoria, hummus i salsa de yogur con almendras
  • fr  brochette de thon fumé et mariné au jus de carottes, à l'hummus et à la sauce au yaourt brassé aux amandes
  • it  spiedino di tonno affumicato, marinato con il succo di carota, hummus e salsa allo yogurt alle mandorle
  • en  brochette of smoked and marinated tuna with carrot juice, hummus and yogurt sauce with almonds
  • de  geräucherter Thunfischspieß mit Karottensaftmarinade, Hummus und Joghurtsauce mit Mandeln

<Plats a la carta. Peix i marisc>

espatlla de xai farcida de carn i prunes rostida amb suc espatlla de xai farcida de carn i prunes rostida amb suc

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  espatlla de xai farcida de carn i prunes rostida amb suc
  • es  paletilla de cordero rellena de carne y ciruelas asada en su jugo
  • fr  épaule d'agneau farcie de viande et de pruneaux rôtie en sauce
  • it  spalla d'agnello farcita di carne e prugne arrosto con il sughetto
  • en  shoulder of lamb stuffed with meat and plums roast in sauce
  • de  im Saft gebratene Lammschulter mit Fleisch- und Pflaumenfüllung

<Plats a la carta. Carn>

esput de gelea de grosella esput de gelea de grosella

<Ciències de la salut > Semiologia>, <Pneumologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  esput de gelea de grosella, n m
  • ca  esput de Stokes, n m sin. compl.
  • ca  esput de suc de prunes, n m sin. compl.

<Ciències de la salut > Semiologia>, <Pneumologia>

Definició
D'un color vermellós, és característic del càncer de pulmó, de la gangrena pulmonar i d'algunes formes de pneumònia.
gerds amb suc de taronja gerds amb suc de taronja

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  gerds amb suc de taronja
  • es  frambuesas con zumo de naranja
  • fr  framboises au jus d'orange
  • it  lamponi con succo d'arancia
  • en  raspberries with orange juice
  • de  Himbeeren mit Orangensaft

<Plats a la carta. Fruita>

licor de suc de fruita licor de suc de fruita

<Alimentació. Gastronomia > Begudes>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. TO Begudes [fitxer XML]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2006. (Terminologia Oberta)
<http://www.termcat.cat/productes/toberta.htm>

  • ca  licor de suc de fruita, n m
  • es  licor de zumo de fruta
  • fr  liqueur de jus de fruit
  • en  fruit juice liqueur

<Begudes>

licor de suc de fruita licor de suc de fruita

<Productes bevibles>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  licor de suc de fruita, n m
  • es  licor de zumo de fruta
  • fr  liqueur de jus de fruit
  • en  fruit juice liqueur

<Indústria > Indústria alimentària > Begudes > Productes bevibles>

llom amb salsa de suc de llimona llom amb salsa de suc de llimona

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  llom amb salsa de suc de llimona
  • es  lomo de cerdo con salsa de zumo de limón
  • fr  filet de porc à la sauce de jus de citron
  • it  lombata con salsa al succo di limone
  • en  loin of pork with lemon juice sauce
  • de  Schweinelende mit Zitronensaftsauce

<Plats a la carta. Carn>