Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "vanit�s" dins totes les àrees temàtiques

amanida de llamàntol i peus de porc amanida de llamàntol i peus de porc

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de llamàntol i peus de porc
  • es  ensalada de bogavante y manitas de cerdo
  • fr  salade d'homard et de pieds de porc
  • it  insalata di astice e piedi di maiale
  • en  lobster and pig's trotters salad
  • de  Salat mit Hummer und Schweinsfüßen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de peus de porc amanida de peus de porc

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de peus de porc
  • es  ensalada de manitas de cerdo
  • fr  salade de pieds de porc
  • it  insalata di piedi di maiale
  • en  salad of pig's trotters
  • de  Salat mit Schweinsfüßen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de peus de porc amb vinagreta d'ou dur amanida de peus de porc amb vinagreta d'ou dur

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de peus de porc amb vinagreta d'ou dur
  • es  ensalada de manitas de cerdo a la vinagreta de huevo duro
  • fr  salade de pieds de porc à la vinaigrette d'oeuf dur
  • it  insalata di piedi di maiale con vinaigrette all'uovo sodo
  • en  salad of pig's trotters with hard-boiled egg vinaigrette
  • de  Salat mit Schweinsfüßen und Eiervinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de peus de porc cruixents amb llagostins amanida de peus de porc cruixents amb llagostins

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de peus de porc cruixents amb llagostins
  • es  ensalada de manitas de cerdo crujientes con langostinos
  • fr  salade de pieds de porc croustillants aux crevettes
  • it  insalata di piedi di maiale croccanti con mazzancolle
  • en  crunchy pig's trotters salad with prawns
  • de  Salat mit knusprigen Schweinsfüßen und Garnelen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de peus de porc cruixents amb salsa agredolça amanida de peus de porc cruixents amb salsa agredolça

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de peus de porc cruixents amb salsa agredolça
  • es  ensalada de manitas de cerdo crujientes con salsa agridulce
  • fr  salade de pieds de porc croustillants à la sauce aigre-douce
  • it  insalata di piedi di maiale croccanti con salsa agrodolce
  • en  crunchy pig's trotters salad with bittersweet sauce
  • de  Salat mit knusprigen Schweinsfüßen und süßsaurer Sauce

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida tèbia de peus de porc amb maduixes amanida tèbia de peus de porc amb maduixes

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida tèbia de peus de porc amb maduixes
  • es  ensalada templada de manitas de cerdo con fresas
  • fr  salade tiède de pieds de porc aux fraises
  • it  insalata tiepida di piedi di maiale alle fragole
  • en  pig's trotters warm salad with strawberries
  • de  lauwarmer Salat mit Schweinsfüßen und Erdbeeren

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

anitis anitis

<Ciències de la salut > Semiologia>, <Gastroenterologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  anitis, n f

<Ciències de la salut > Semiologia>, <Gastroenterologia>

Definició
Inflamació de l'anus.
arbre de les mans arbre de les mans

<Botànica>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  arbre de les mans, n m
  • es  árbol de las manitas, n m
  • fr  arbre à la main, n m
  • fr  arbre porteur de mains, n m
  • fr  chéirostème, n m
  • en  devil's hand tree, n
  • en  hand-flower, n
  • en  Mexican hand tree, n
  • en  Mexican handplant, n
  • en  Mexican-hat-plant, n
  • en  monkey's hand tree, n
  • nc  Chiranthodendron pentadactylon

<Botànica>

Definició
Arbre de la família de les malvàcies.
arròs amb peus de porc i gambes arròs amb peus de porc i gambes

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs amb peus de porc i gambes
  • es  arroz con manitas de cerdo y gambas
  • fr  riz aux pieds de porc et aux crevettes roses
  • it  riso con piedi di maiale e gamberi
  • en  rice with pig's trotters and shrimps
  • de  Reis mit Schweinsfüßen und Garnelen

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs amb peus de porc, mongetes i naps arròs amb peus de porc, mongetes i naps

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs amb peus de porc, mongetes i naps
  • es  arroz con manitas de cerdo, alubias y nabos
  • fr  riz aux pieds de porc, aux haricots secs et aux navets
  • it  riso con piedi di maiale, fagioli e rape
  • en  rice with pig's trotters, haricot beans and turnips
  • de  Reis mit Schweinsfüßen, Bohnen und Rüben

<Plats a la carta. Arrossos>