Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "verdura" dins totes les àrees temàtiques

al·lèrgia als vegetals al·lèrgia als vegetals

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia als vegetals, n f
  • ca  al·lèrgia a la verdura o a la fruita, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a les hortalisses o a la fruita, n f sin. compl.
  • es  alergia a vegetal, n f

<Al·lergologia>

Nota

  • Nomenclatura creada a Catalunya. Codi assignat: 82901000135102
assortiment de croquetes casolanes (pernil ibèric, brandada de bacallà, bolets i carn d'olla) assortiment de croquetes casolanes (pernil ibèric, brandada de bacallà, bolets i carn d'olla)

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  assortiment de croquetes casolanes (pernil ibèric, brandada de bacallà, bolets i carn d'olla)
  • es  surtido de croquetas caseras variadas (jamón ibérico, brandada de bacalao, setas y cocido catalán)
  • fr  croquettes variées (jambon ibérique, brandade de morue, champignons et ragoût catalan de viande, légumes et légumes secs)
  • it  assortimento di crocchette caserecce (prosciutto iberico, brandada di baccalà, funghi e lesso con verdura e legumi)
  • en  assorted croquettes (Iberian cured ham, salt cod brandade, mushrooms and Catalan stew made of meat, vegetables and pulses)
  • de  Auswahl an hausgemachten Kroketten (iberischer Rohschinken, Stockfisch-Brandada, Pilze und gekochtes Fleisch, Gemüse und Hülsenfrüchte)

<Plats a la carta. Tapes>

canelons de verdures canelons de verdures

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  canelons de verdures
  • es  canelones de verduras
  • fr  cannellonis aux légumes
  • it  cannelloni di verdura
  • en  vegetables cannelloni
  • de  Gemüsecannelloni

<Plats a la carta. Pasta>

cassola de mongetes seques estofades amb verdura i girella del Somontano cassola de mongetes seques estofades amb verdura i girella del Somontano

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  cassola de mongetes seques estofades amb verdura i girella del Somontano
  • es  cazuela de alubias estofadas con verdura y chireta del Somontano
  • fr  casserole de haricots secs à l'étouffée, aux légumes et à la girella du Sotomontano (charcuterie d'agneau)
  • it  casseruola di fagioli stufati con verdura e girella del Somontano (insaccato di agnello)
  • en  stewed bean casserole with vegetables and Somontano girella (stuffed intestines)
  • de  Bohneneintopf mit Gemüse und Girella aus Somontano (Wurst vom Schaf)

<Plats a la carta. Verdures, hortalisses i llegums>

cullera de verdura cullera de verdura

<Parament de taula>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  cullera de verdura, n f
  • es  cuchara para la verdura

<Parament de taula>

Definició
Cullera més gran que una cullera de taula, que s'utilitza per a servir verdura.
cuscús de verdura cuscús de verdura

<Gastronomia > Gastronomia amaziga>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CONSORCI PER A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA. Tastets de cuina amaziga [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/311>

  • ca  cuscús de verdura, n m
  • zgh  seksu s lxuḍert
  • tfng  ⵙⴽⵙⵓ ⵙ ⵍⵅⵓⴹⵔⵜ

<Gastronomia amaziga > Any Nou Amazic>

Nota

  • El cuscús és un plat d'origen amazic. En amazic es denomina seksu. La designació catalana habitual és cuscús, forma adaptada a partir de l'àrab, que és la llengua a través de la qual s'ha vehiculat el terme internacionalment.
picadora de carn i verdura picadora de carn i verdura

<Bricolatge > Ferreteria>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  picadora de carn i verdura, n f
  • es  picadora de carne y verdura

<Bricolatge > Ferreteria>

plata de verdura plata de verdura

<Parament de taula>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  plata de verdura, n f
  • es  legumbrera
  • fr  légumier

<Parament de taula>

Definició
Plata fonda utilitzada per a servir verdura.
potatge de vigília potatge de vigília

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  potatge de vigília
  • es  potaje de vigilia
  • fr  potatge de vigília (bouillon de légumes secs)
  • it  potage della vigilia (zuppa di verdura)
  • en  potatge de vigília (thick vegetable soup)
  • de  Potatge de vigília (dicke Gemüsesuppe)

<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>

samosses de verdura amb salsa de soja samosses de verdura amb salsa de soja

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  samosses de verdura amb salsa de soja
  • es  samosas de verdura con salsa de soja
  • fr  samoussas aux légumes sauce soja
  • it  samosa di verdure con salsa di soia
  • en  vegetable samosas with soy sauce
  • de  Gemüse-Samosa mit Sojasauce

<Plats a la carta. Entrants i amanides>