Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "xai" dins totes les àrees temàtiques

al·lèrgia a la carn de corder al·lèrgia a la carn de corder

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia a la carn de corder, n f
  • ca  al·lèrgia a l'anyell, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a l'anyí, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a la carn d'anyell, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a la carn d'anyí, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a la carn de be, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a la carn de marrec, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a la carn de xai, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a la carn de xot, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia al be, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia al corder, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia al marrec, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia al xai, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia al xot, n f sin. compl.
  • es  alergia a la carne de cordero, n f

<Al·lergologia>

Nota

  • Nomenclatura creada a Catalunya. Codi assignat: 84151000135105
amanida de paté de xai elaborat a casa amb pernil d'ànec i enciams variats amanida de paté de xai elaborat a casa amb pernil d'ànec i enciams variats

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de paté de xai elaborat a casa amb pernil d'ànec i enciams variats
  • es  ensalada de paté casero de cordero con jamón de pato y lechugas variadas
  • fr  salade de laitues variées au pâté d'agneau maison et au jambon de canard
  • it  insalata di pâté d'agnello casereccio con prosciutto d'anatra e lattughe miste
  • en  home-made lamb paté salad with duck meat and mixed lettuces
  • de  Salat mit hausgemachter Lammpastete, Entenschinken und gemischten Blattsalaten

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida, costelles de xai a la brasa i guarnició amanida, costelles de xai a la brasa i guarnició

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida, costelles de xai a la brasa i guarnició
  • es  ensalada, chuletas de cordero a la brasa y guarnición
  • fr  salade, côtelettes d'agneau grillées sur la braise et garniture
  • it  insalata, costolette d'agnello alla brace e contorno
  • en  salad, charcoal-grilled lamb chops and garnish
  • de  Salat, Lammrippchen vom Rost und Beilage

<Plats a la carta. Plats combinats>

assortiment de carn de xai assortiment de carn de xai

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  assortiment de carn de xai
  • es  surtido de carne de cordero
  • fr  assortiment de viandes d'agneau
  • it  assortimento di carne d'agnello
  • en  assorted lamb
  • de  Auswahl an Fleisch vom Lamm

<Plats a la carta. Carn>

badana badana

<Neteja > Equip de neteja>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  badana, n f
  • ca  pell de xai, n f sin. compl.
  • es  badana

<Neteja > Equip de neteja>

Definició
Camussa de roba que s'utilitza per a eixugar la carrosseria d'un automòbil després de rentar-la.
broqueta de xai amb iogurt i amanida grega broqueta de xai amb iogurt i amanida grega

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  broqueta de xai amb iogurt i amanida grega
  • es  pincho de cordero con yogur y ensalada griega
  • fr  brochette d'agneau au yaourt et à la salade grecque
  • it  spiedino di agnello con yogurt e insalata greca
  • en  lamb brochette with yogurt and Greek salad
  • de  Lammspieß mit Joghurt und griechischem Salat

<Plats a la carta. Carn>

broqueta de xai amb romaní broqueta de xai amb romaní

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  broqueta de xai amb romaní
  • es  pincho de cordero al romero
  • fr  brochette d'agneau au romarin
  • it  spiedino d'agnello al rosmarino
  • en  lamb brochette with rosemary
  • de  Lammspieß mit Rosmarin

<Plats a la carta. Carn>

broqueta de xai amb salsa de menta broqueta de xai amb salsa de menta

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  broqueta de xai amb salsa de menta
  • es  pincho de cordero con salsa de menta
  • fr  brochette d'agneau à la sauce à la menthe
  • it  spiedino d'agnello con salsa alla menta
  • en  lamb brochette with mint sauce
  • de  Lammspieß mit Minzsauce

<Plats a la carta. Carn>

broquetes de xai broquetes de xai

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  broquetes de xai
  • es  pinchos de cordero
  • fr  brochettes d'agneau
  • it  spiedini d'agnello
  • en  lamb brochettes
  • de  Lammspieße

<Plats a la carta. Carn>

caldereta de xai amb patates caldereta de xai amb patates

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  caldereta de xai amb patates
  • es  caldereta de cordero con patatas
  • fr  caldereta d'agneau aux pommes de terre (sorte de cassolette d'agneau cuisinée)
  • it  caldereta d'agnello con le patate (casseruola d'agnello in umido)
  • en  lamb caldereta (stew) with potatoes
  • de  Lamm-Caldereta mit Kartoffeln (Lammeintopf)

<Plats a la carta. Carn>