Back to top

Noms de peixos

Presentació
  • ca  abadejo, n m ( DIEC2-E; MIPPA; NEOL )
    INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS. Diccionari de la llengua catalana [en línia]. 2a ed. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans, 2015.
    <http://dlc.iec.cat/> [Consulta: 16 desembre 2015]
    Manual d'identificació dels productes de la pesca i l'aqüicultura. [Barcelona]: Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Direcció General de Pesca i Afers Marítims, DL 2000.
    TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015.
    <http://www.termcat.cat/neoloteca>
  • ca  bacallà, n m sin. compl. ( GPMCUE-REV )
    Dades documentades en l'obra original de referència que han estat modificades o adaptades, generalment des d'un punt de vista lingüístic, gràfic, ortogràfic, etc., per l'equip de de treball del diccionari Noms de peixos.

    Exemples:
    porch (font)
    porc (font-REV)

    guya de paladá (font)
    agulla de paladar (font-REV)
  • ca  serreta, n f sin. compl. ( 88; 91 )
    CAMPBELL, A.C. Guía de la flora y de la fauna del mar Mediterráneo. Barcelona: Omega, DL 1984.
    ISBN 84-282-0737-2
    BAUCHOT, M.L.; PRAS, A. Guía de los peces del mar de España y de Europa. Barcelona: Omega, DL 1982.
    ISBN 84-282-0685-6
  • ca  bacallá, n m var. ling. ( GPMCUE )
    JUANA SARDÓN, Eduardo de. Guía de pescados y mariscos de consumo usual en España. Barcelona: Omega, 1987.
    ISBN 84-282-0816-6
  • nc  Pollachius pollachius ( 638; MIPPA )
    LLORIS i SAMO, Domènec. Tots els peixos del mar català. Vol. 1, Llistat de cites i referències. Barcelona: Societat Catalana d'Ictiologia i Herpetologia, DL 1984.
    Manual d'identificació dels productes de la pesca i l'aqüicultura. [Barcelona]: Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Direcció General de Pesca i Afers Marítims, DL 2000.
  • es  abadejo, n m ( ASFIS-E; FAOTERM; GPMCUE )
    ASFIS list of species for fishery statistics purposes [en línia]. [S.l.]: Food and Agriculture Organization of the United Nations, FAO, cop. 2015.
    <http://www.fao.org/fishery/collection/asfis/en> [Consulta: 16 desembre 2015]
    FAO TERM Portal [en línia]. [S.l.]: FAO, cop. 2015.
    <http://termportal.fao.org/faoterm/main/start.do> [Consulta: 29 desembre 2015]
    JUANA SARDÓN, Eduardo de. Guía de pescados y mariscos de consumo usual en España. Barcelona: Omega, 1987.
    ISBN 84-282-0816-6
  • fr  lieu jaune, n m ( NEOL )
    TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015.
    <http://www.termcat.cat/neoloteca>
  • en  pollack, n ( NEOL )
    TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015.
    <http://www.termcat.cat/neoloteca>

Peixos > Gàdids