Back to top

Argot culinari i gastronòmic

Presentació
  • ca  agulla, n f
  • es  aguja
  • fr  aiguille

Definició
Peix teleosti de cos allargat, amb la maixella allargada i molt pronunciada, en forma d'agulla, d'on li ve el nom, i proveïda d'una forta dentadura. L'aleta dorsal la té col·locada a l'altura de l'anal. Presenta coloració blava verdosa en el dors, i groga verdosa als costats. És considerat un peix blau i la seva temporada és de juny a octubre. Una particularitat curiosa és el color de les espines, d'un to verd viu, que als cuiners no habituats indueix a pensar que es tracta d'espècies en vies de putrefacció. Culinàriament, es tracta d'una espècie que no és apreciada en cap indret de la nostra geografia, per la qual cosa amb prou feines disposa de fórmules destacables de preparació. En general, és adient per rostir-la, fregir-la o escabetxar-la.