Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

cabra - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentació
  • ca  cabra, n f
  • ca  cabrot, n m sin. compl.
  • ca  cranca, n f sin. compl.
  • es  centollo
  • fr  araignée de mer

Definició
Crustaci decàpode marí de cos oval, arrodonit i una mica punxegut. Viu a l'Atlàntic i al Mediterrani. El seu cos mesura uns 14 cm de llargària. És un dels millors crustacis de les nostres costes, pel que fa a la gastronomia. La femella és més estimada quan porta el corall. El seu sabor és exquisit, i les receptes que més es coneixen són a base de buidar la bèstia sense malmenar-ne la closca, que servirà per a presentar-la a taula farcida amb una preparació que té per base la seva pròpia carn. Amb el cabrot, cabra o cranca (noms amb els quals es coneix a Catalunya) es fan esplèndids arrossos a la cassola.

Nota

  • Vegeu: corall.