Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

escurçana - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentació
  • ca  escurçana, n f
  • ca  vaca escurçana, n f sin. compl.
  • es  pastinaca
  • fr  raie pastenague

Definició
Peix de la família de les rajades, d'aparença romboidal, més ampla que llarga, amb un aixafament dorsiventral acusat, les vores gairebé rectes amb el peduncle caudal (cua) dotat d'una espina llarga forta i verinosa, arma mortífera la punxada de la qual, extremadament perillosa, pot fer necessària, en certes ocasions, l'amputació del membre ferit. La seva pell, llisa i fosca, està coberta d'un espès moc viscós. Peix blanc. Temporada tot l'any. La seva carn, més basta que la de la rajada, és menys apreciada que aquesta. Es pot preparar d'igual manera que la rajada, encara que amb resultats inferiors. No es pot oblidar mai l'allioli final.