Back to top

Glossari de sabors del món

Presentació
dal paratha dal paratha

Gastronomia > Entrants. Aperitius

  • ca  pa paratha farcit de llegums, n m
  • ca  dal paratha, n m sin. compl.
  • fr  dal paratha, n m
  • en  dal paratha, n

Gastronomia > Entrants. Aperitius

Definició
Elaboració típica del nord-oest i de l'oest de l'Índia que consisteix en pa paratha farcit d'algun llegum, habitualment llenties, bullit, especiat i triturat.
douchi douchi

Alimentació > Condiments

  • ca  douchi, n m
  • ca  gra de soja negra fermentat, n m
  • es  douchi, n m
  • es  judía negra china fermentada, n f
  • fr  douchi, n m
  • fr  soja noir salé, n f
  • en  black soybean, n
  • en  Chinese fermented black bean, n
  • en  douchi, n
  • en  fermented black soybean, n
  • en  salted black bean, n
  • en  salty black bean, n
  • zh  dòuchǐ

Alimentació > Condiments

Definició
Gra de soia negra salat i fermentat, esdevingut tou i pansit amb la fermentació, d'olor forta, gust salat, amargant i dolç alhora, que s'usa per a elaborar una salsa molt popular com a condiment a la cuina xinesa.