Back to top
pa indi de festa pa indi de festa

Menjar informal. Aperitius. Per picar, Cereals

  • ca  pa indi de festa, n m
  • ca  pa indi fregit, n m
  • ca  poori, n m sin. compl.
  • ca  puri, n m sin. compl.
  • es  pan frito hindú, n m
  • es  poori, n m
  • es  puri, n m
  • fr  boori, n m
  • fr  pain frit indien, n m
  • fr  pain frit soufflé, n m
  • fr  pain soufflé indien, n m
  • fr  poori, n m
  • fr  puri, n m
  • en  deep-fried Indian bread, n
  • en  poori, n
  • en  puri, n

Menjar informal. Aperitius. Per picar, Cereals

Definició
Pa sense llevat, de forma circular plana, de la mida d'una mà, ben fregit en oli vegetal, que es menja calent acompanyat d'alguna salsa, com a aperitiu o àpat lleuger, en dies de festa o en celebracions especials.
pa indi fregit pa indi fregit

Menjar informal. Aperitius. Per picar, Cereals

  • ca  pa indi de festa, n m
  • ca  pa indi fregit, n m
  • ca  poori, n m sin. compl.
  • ca  puri, n m sin. compl.
  • es  pan frito hindú, n m
  • es  poori, n m
  • es  puri, n m
  • fr  boori, n m
  • fr  pain frit indien, n m
  • fr  pain frit soufflé, n m
  • fr  pain soufflé indien, n m
  • fr  poori, n m
  • fr  puri, n m
  • en  deep-fried Indian bread, n
  • en  poori, n
  • en  puri, n

Menjar informal. Aperitius. Per picar, Cereals

Definició
Pa sense llevat, de forma circular plana, de la mida d'una mà, ben fregit en oli vegetal, que es menja calent acompanyat d'alguna salsa, com a aperitiu o àpat lleuger, en dies de festa o en celebracions especials.
pa paratha farcit de llegums pa paratha farcit de llegums

Menjar informal. Aperitius. Per picar

  • ca  pa paratha farcit de llegums, n m
  • ca  dal paratha, n m sin. compl.
  • fr  dal paratha, n m
  • en  dal paratha, n

Menjar informal. Aperitius. Per picar

Definició
Elaboració típica del nord-oest i de l'oest de l'Índia que consisteix en pa paratha farcit d'algun llegum, habitualment llenties, bullit, especiat i triturat.
  • ca  panela, n f
  • es  azúcar panela, n m
  • es  chancaca, n f
  • es  panela, n f
  • es  papelón, n m
  • es  rapadura, n f

Cereals

Definició
Sucre de canya sense refinar que s'obté per evaporació dels sucs de la canya i la cristal·lització de la sacarosa, típic de l'Amèrica del Sud.

Nota

  • La panela es comercialitza líquida, granulada o en blocs en forma de prisma o de con truncat.
panet al vapor farcit panet al vapor farcit

Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats

  • ca  panet al vapor farcit, n m
  • ca  mantou farcit, n m sin. compl.
  • es  bollo al vapor chino, n m
  • es  bollo chino al vapor, n m
  • es  pan relleno al vapor, n m
  • fr  baozi, n m
  • en  bao, n
  • en  baozi, n
  • en  filled steamed bun, n
  • zh  包子
  • zh  bāozi, n

Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats

Definició
Panet de farina de blat sense crosta i de textura suau i esponjosa, que s'elabora coent la pasta al vapor, farcit de carn picada o de verdures.
pastirma pastirma

Carn. Aviram. Caça. Menuts

  • ca  pastirma, n f
  • es  pastirma
  • fr  pastirma
  • en  pastirma

Carn. Aviram. Caça. Menuts

Definició
Carn de vedella curada amb all, sal i pebre.

Nota

  • La pastirma és típica de la cuina de molts països de l'Orient Mitjà.
pastís d'arròs glutinós pastís d'arròs glutinós

Cereals > Producte elaborat

  • ca  pastís d'arròs glutinós, n m
  • es  nian gao, n m
  • es  pastel de arroz, n m
  • es  pastel del Año Nuevo Chino, n m
  • fr  nián gāo, n m
  • en  New Year cake, n
  • en  nian gao, n
  • en  niangao, n
  • en  rice cake, n
  • en  year cake, n
  • zh  nián gāo
  • zh  niangao

Cereals > Producte elaborat

Definició
Dolç tradicional del sud de la Xina, elaborat amb arròs glutinós molt i després emmotllat perquè tingui una forma determinada, que es menja especialment per cap d'any.
patacón patacón

Menjar informal. Aperitius. Per picar

  • ca  patacón, n m
  • ca  tostón, n m
  • es  patacón
  • es  tostón

Menjar informal. Aperitius. Per picar

Definició
Menja elaborada a base de trossos de plàtan mascle fregit, típic d'alguns països de l'Amèrica central.

Nota

  • La denominació patacón és pròpia de Colòmbia, Panamà, Perú o l'Equador, i la denominació tostón és pròpia de Nicaragua, Honduras, Guatemala, Puerto Rico o Veneçuela. Aquesta menja rep altres denominacions en altres zones, per exemple, a Haití s'anomena banan peze.
pedrers amb pebrot pedrers amb pebrot

Carn. Aviram. Caça. Menuts > Producte elaborat

  • ca  pedrers amb pebrot, n m pl
  • en  gizzard skewers
  • en  Nigerian peppered gizzards
  • en  nze-nze

Carn. Aviram. Caça. Menuts > Producte elaborat

Definició
Plat elaborat amb pedrers, sal, pebrot verd, pebrot vermell, ceba, curri, farigola, oli i pastilla de brou, típic de la cuina nigeriana.
pell de tofu pell de tofu

Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats

  • ca  pell de tofu, n f
  • es  nata de soja, n f
  • es  piel de soja, n f
  • es  piel de tofu, n f
  • es  yuba, n f
  • fr  feuille de tofu, n f
  • fr  peau de tofu, n f
  • it  pelle di tofu, n f
  • it  yuba, n m
  • pt  casca de tofu, n f
  • pt  yuba, n f
  • en  bean curd sheet, n
  • en  bean curd skin, n
  • en  tofu skin, n
  • en  yuba, n
  • zh  fǔzhú, n

Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats

Definició
Producte derivat de la soia, elaborat a partir de la cocció de la llet de soia, que se sol vendre deshidratat.

Nota

  • La pell de tofu és un ingredient del plat pell de tofu amb cacauets pelats (vegeu-ne la fitxa).