Back to top

Glossari de sabors del món

Presentació
ramen coreà ramen coreà

Gastronomia > Sopes

  • ca  ramen coreà, n m
  • es  ramen coreano
  • en  ramen
  • en  ramyeon

Gastronomia > Sopes

Definició
Sopa de fideus picant, típica de Corea, elaborada amb fideus instantanis.
ras-alhanut ras-alhanut

Alimentació > Condiments

  • ca  ras-alhanut, n m
  • es  ras al-hanout
  • es  ras el hanout
  • fr  épices couscous
  • fr  ras el hanout
  • fr  ras-el-hanout
  • en  Ras el Hanout

Alimentació > Condiments

Definició
Barreja d'espècies en pols de composició variable, com ara clavell d'espècia, canyella i pebre negre, típica del Marroc i de Tunísia.
rave rusticà rave rusticà

Alimentació > Verdures. Llegums

  • ca  rave rusticà, n m
  • es  rábano de caballo, n m
  • es  rábano picante, n m
  • es  rábano rusticano, n m
  • es  raíz picante, n f
  • fr  raifort, n m
  • en  horseradish, n
  • nc  Armoracia rusticana
  • nc  Cochlearia armoracia

Alimentació > Verdures. Llegums

Definició
Herba de la família de les crucíferes, robusta i d'arrel gruixuda, fulles lanceolades, crenades o pinnatífides, flors blanques i oloroses, en inflorescència corimbiforme, i fruit ovoide, originària probablement de l'Europa centreoriental i cultivada per aprofitar-ne l'arrel, blanca i de sabor picant, emprada com a condiment i com a medicinal.

Nota

  • El rave rusticà és un ingredient del plat rave rusticà amb orelles de Judes (vegeu-ne la fitxa).
rave rusticà amb orelles de Judes rave rusticà amb orelles de Judes

Gastronomia

  • ca  rave rusticà amb orelles de Judes
  • zh  là gēn mù'ěr

Gastronomia

Nota

  • Vegeu els termes rave rusticà i orella de Judes.
rotlle de sushi [sushi: ja] rotlle de sushi [sushi: ja]

Gastronomia > Peix. Marisc

  • ca  rotlle de sushi [sushi: ja], n m
  • es  makizushi
  • fr  makizushi
  • en  makizushi

Gastronomia > Peix. Marisc

Definició
Rotlle que es prepara embolicant amb una fulla d'alga una barreja d'arròs bullit envinagrat i peix o verdures, propi de la cuina japonesa.

Nota

  • 1. El rotlle de sushi se serveix tallat en trossos d'uns 2 cm.
  • 2. La transcripció de la forma japonesa original segons el sistema internacional de romanització Hepburn és makizushi.