Back to top

Consulteca

Presentació
pa pa

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

  • ca  pa, n m
  • es  pan, n m
  • fr  pain, n m
  • en  bread, n
  • de  Brot, n n

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

Definició
Aliment fet de farina pastada amb aigua, amb sal o sense, sotmesa a fermentació, i cuita al forn.
pa comú pa comú

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

  • ca  pa comú, n m
  • es  pan común, n m

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

Definició
Pa elaborat amb farina o farina integral de cereals, que també pot incorporar segó de cereals, que es consumeix habitualment les vint-i-quatre hores següents a la seva cocció.

Nota

  • Són exemples de pa comú el pa integral, el pa bregat, el pa de flama o el pa elaborat amb farina de cereals diferents del blat.
pa d'àngel pa d'àngel

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

  • ca  pa d'àngel, n m
  • es  oblea, n f

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

Definició
Làmina molt prima de pa àzim amb la qual es fan les hòsties o s'envolten alguns torrons.
pa de gra sencer pa de gra sencer

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

  • ca  pa integral, n m
  • ca  pa de gra sencer, n m sin. compl.
  • es  pan de grano entero, n m
  • es  pan integral, n m
  • fr  pain complet, n m
  • fr  pain de blé complet, n m
  • fr  pain de blé entier, n m
  • en  brown bread, n
  • en  dark bread, n
  • en  whole-wheat bread, n
  • en  wholemeal bread, n

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

Definició
Pa elaborat amb farina exclusivament integral o de gra sencer.
pa de granyons pa de granyons

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

  • ca  pa de granyons, n m
  • es  pan con grañones, n m

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

Definició
Pa elaborat amb farina integral a la qual s'afegeixen granyons.
pa de pessic pa de pessic

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

  • ca  pa de pessic, n m
  • es  bizcocho, n m
  • fr  génoise, n f
  • en  sponge cake, n

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

Definició
Pa fet amb farina, ous i sucre, de molla esponjosa i fina.
pa de vidre pa de vidre

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

  • ca  pa de vidre, n m
  • es  pan de cristal, n m
  • es  pan de vidrio, n m
  • fr  pain de verre, n m
  • en  glass bread, n

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

Definició
Pa amb la crosta molt fina i cruixent i amb molt poca molla i molt alveolada, de gust molt suau.

Nota

  • El pa de vidre és una creació d'un forner barceloní, Jordi Nomen, del 2009.
pa especial pa especial

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

  • ca  pa especial, n m
  • es  pan especial, n m

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

Definició
Pa que conté algun ingredient extra, com ara gluten, llet, ou, farina de planta diferent del cereal, llavors, fruites, espècies o altres vegetals, o que s'ha elaborat amb un procediment especial, com ara la cocció en motlle o amb formes especials.

Nota

  • Són exemples de pa especial el pa de Viena, el pa torrat, el pa ratllat, el pa de motlle o els bastons.
pa integral pa integral

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

  • ca  pa integral, n m
  • ca  pa de gra sencer, n m sin. compl.
  • es  pan de grano entero, n m
  • es  pan integral, n m
  • fr  pain complet, n m
  • fr  pain de blé complet, n m
  • fr  pain de blé entier, n m
  • en  brown bread, n
  • en  dark bread, n
  • en  whole-wheat bread, n
  • en  wholemeal bread, n

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

Definició
Pa elaborat amb farina exclusivament integral o de gra sencer.
pa socarrat pa socarrat

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

  • ca  pa socarrat, n m
  • ca  panou, n m
  • es  pan quemado
  • es  panquemado
  • es  panquemao

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

Definició
Pa fet de farina de blat de xeixa pastada amb ous i sucre i molt estovada que es menja especialment per Pasqua en certes zones del País Valencià.