Back to top
àcids grassos omega-3 àcids grassos omega-3

  • ca  àcids grassos omega-3, n m pl
  • es  ácidos grasos omega-3, n m pl
  • fr  acides gras n-3, n m pl
  • fr  acides gras oméga-3, n m pl
  • fr  acides gras polyinsaturés n-3, n m pl
  • fr  acides gras polyinsaturés oméga-3, n m pl
  • fr  AG oméga-3, n m pl
  • fr  oméga-3, n m pl
  • fr  AGPI n-3, n m pl sigla
  • en  n-3 fatty acids, n
  • en  n-3 polyunsaturated fatty acids, n m pl
  • en  omega-3, n
  • en  omega-3 FA, n
  • en  omega-3 fatty acids, n
  • en  omega-3 polyunsaturated fatty acids, n m pl
  • en  n-3 PUFA, n sigla

Ciències de la vida > Bioquímica, Indústria > Indústria alimentària

Definició
Conjunt d'àcids grassos poliinsaturats essencials, que contenen dos o més dobles enllaços en l'estructura química i que tenen el primer doble enllaç o insaturació en l'àtom de carboni terminal no carboxílic número 3.

Nota

  • Els àcids grassos omega-3 s'han de subministrar a través de l'alimentació, ja que són essencials per a l'organisme humà i aquest no és capaç de sintetitzar-los. Les principals fonts alimentàries d'àcids grassos omega-3 són el peix blau, algunes algues marines, els olis derivats d'aquests peixos, com també els olis de soja, de lli, de colza i de nous.