Back to top

Terminologia de les varietats vitivinícoles

Presentació
  • ca  riesling [de], n m
  • es  riesling, n m
  • fr  riesling, n m
  • en  Riesling, n

Varietat blanca

Definició
1. Cep originari d'Alemanya i de la regió francesa d'Alsàcia, molt productiu.
2. Raïm blanc produït pel cep riesling, de maduració tardana i amb els grans esfèrics.
3. Vi elaborat amb raïm riesling, equilibrat de sucres i d'acidesa, i amb una aroma floral i mineral.

Nota

  • Criteris aplicats:

    S'aprova la denominació riesling, manlleu de l'alemany d'origen incert, pels motius següents:

    ·és la forma recollida a la llista de varietats autoritzades a Catalunya (RD740/2015-CA) i en els textos especialitzats del sector;

    ·en les altres llengües també s'utilitza;

    ·té el vistiplau dels especialistes, que corroboren que és l'única forma utilitzada per a denominar aquesta varietat.

    Tot i que se sol pronunciar rísling, imitant la pronúncia original, els especialistes es mostren contraris a l'adaptació (rísling), per motius d'ús i d'internacionalitat.

    [Acta 607, 17 de juny de 2016]