Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

merlot - Terminologia de la vitivinicultura

Presentació
  • ca  merlot, n m
  • oc  merlòt, n m
  • es  merlot, n m
  • fr  merlot, n m
  • en  Merlot, n m

Vitivinicultura > Varietats vitivinícoles > Varietat negra

Definició
1. Cep originari de la regió occitana de Bordeus, força productiu.
2. Raïm negre produït pel cep merlot, de maduració primerenca, mitjà, allargat, poc compacte i amb els grans petits, de color fosc blavós i amb la pell gruixuda.
3. Vi elaborat amb raïm merlot, fi, corpulent, ric en tanins, de color robí intens, amb un grau alcohòlic mitjà i una aroma de confitura i pebre verd, que se sol utilitzar per a fer cupatges.

Nota

  • Criteris aplicats:

    Es ratifica la denominació normativa merlot, manlleu d'origen occità (probablement, diminutiu de merla), pels motius següents:

    ·és una forma documentada a bastament, en els textos legals (per exemple, a la llista de varietats autoritzades a Catalunya (RD740/2015-CA)), en obres especialitzades i en obres terminològiques;

    ·en altres llengües es documenten denominacions anàlogues;

    ·té el vistiplau dels especialistes consultats.

    [Acta 607, 17 de juny de 2016]