Back to top

Glossari de jardineria i paisatgisme

Presentació
qualitat justa i comercial qualitat justa i comercial

  • ca  qualitat justa i comercial, n f ( NTJ 07A:2007(CA); NTJ 07E:2019(CA); NTJ 07S:2016(CA) )
    COL·LEGI OFICIAL D'ENGINYERS TÈCNICS AGRÍCOLES I PERITS AGRÍCOLES DE CATALUNYA. Subministrament del material vegetal: Qualitat general: NTJ 07A. 2a ed. rev. i act. Barcelona: Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya, 2007. (Normes Tecnològiques de Jardineria i Paisatgisme)
    ISBN 978-84-96564-06-0
    FUNDACIÓ DE LA JARDINERIA I EL PAISATGE. Subministrament del material vegetal: Arbres de fulla perenne. 2a ed. totalment rev. i ampl. Barcelona: Fundació de la Jardineria i el Paisatge, 2019. 72 p. (Normes Tecnològiques de Jardineria i Paisatgisme)
    ISBN 978-84-96564-88-6
    Cactus i altres plantes crasses.
  • es  calidad cabal y comercial, n f

Definició
Paràmetre que indica el conjunt de propietats d'una planta o d'un lot de plantes, i que ve determinat pel compliment dels requisits mínims aplicables a les plantes comercialitzades.
  • ca  quarantena, n f ( NTJ 07A:2007(CA); NTJ 07E:2019(CA); NTJ 07S:2016(CA) )
    COL·LEGI OFICIAL D'ENGINYERS TÈCNICS AGRÍCOLES I PERITS AGRÍCOLES DE CATALUNYA. Subministrament del material vegetal: Qualitat general: NTJ 07A. 2a ed. rev. i act. Barcelona: Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya, 2007. (Normes Tecnològiques de Jardineria i Paisatgisme)
    ISBN 978-84-96564-06-0
    FUNDACIÓ DE LA JARDINERIA I EL PAISATGE. Subministrament del material vegetal: Arbres de fulla perenne. 2a ed. totalment rev. i ampl. Barcelona: Fundació de la Jardineria i el Paisatge, 2019. 72 p. (Normes Tecnològiques de Jardineria i Paisatgisme)
    ISBN 978-84-96564-88-6
    Cactus i altres plantes crasses.
  • es  cuarentena, n f
  • en  quarantine, n

Definició
Període de temps durant el qual un material vegetal o un producte vegetal procedent d'una zona infestada per una plaga o una malaltia, o sospitosa d'estar-ho, és sotmès a observació, control i anàlisis fitosanitaris per assegurar que està lliure d'organismes nocius que puguin causar malalties o plagues.