Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

Vocabulari de l'aprenentatge en línia

Vocabulari de l'aprenentatge en línia - Presentació

© Autoria: TERMCAT, Centre de Terminologia; UOC (Universitat Oberta de Catalunya)
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016

 

El Vocabulari de l'aprenentatge en línia recull una cinquantena de termes relacionats amb l'aprenentatge en entorns digitals. Cada fitxa terminològica conté una denominació catalana; sinònims, si n’hi ha; equivalents en castellà, francès i anglès; definició, i notes explicatives o exemplificadores quan s’ha cregut convenient.

L'obra és fruit de la col·laboració entre el TERMCAT i la UOC (Universitat Oberta de Catalunya), a més de les aportacions d'altres experts de l'àmbit que trobareu referenciats al document Equip de treball.  Es presenta com un projecte obert i dinàmic que s’enriqueix amb les propostes i comentaris que els experts i els usuaris poden aportar, i que es preveu d'anar actualitzant amb noves incorporacions referents a aquest àmbit d'activitat tan actual i innovador.

La selecció de nomenclatura s'ha centrat sobretot en aquells termes que són exclusius de l'aprenentatge en línia o que hi tenen una especial rellevància; tanmateix, s'hi han inclòs termes de l'àmbit de l'educació en general que s'utilitzen molt en la pràctica de l'aprenentatge en línia. La raó d’aquesta inclusió és facilitar-ne la consulta (i la difusió) des del punt de vista de l’educació en línia.  

Una quinzena de casos que s’inclouen en aquest recull han requerit un estudi aprofundit, perquè presentaven algun problema denominatiu, i finalment han estat ratificats en diverses sessions de treball del Consell Supervisor del TERMCAT; per tant, es tracta de termes normalitzats

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cadascun dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball

 

Autoria:

TERMCAT           Universitat Oberta de Catalunya

 

Edició: 

TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; UOC (UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA). Vocabulari de l'aprenentatge en línia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/226/>

 

Darrera actualització: 11-01-2024