Back to top
  • ca  núvol d'oli, n m
  • es  nube de aceite, n f
  • fr  guimauve d'huile, n f
  • en  oil cloud, n

Definició
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat amb gelatina de cola de peix, en làmines, o gelatina en pols, i aigua, de textura esponjosa, escumosa i elàstica, amb certa consistència.

Nota

  • 1. La denominació núvol d'oli està motivada per la similitud amb la textura dels núvols de sucre.
  • 2. Per a l'elaboració del núvol d'oli primer cal hidratar la gelatina en aigua molt freda. Després diluir-la en el mínim possible d'aigua calenta (a 35ºC, que és la temperatura mitjana de fusió de la gelatina). La gelatina dissolta es bat a velocitat mitjana en un robot de cuina i s'hi va afegint l'aigua a poc a poc, i després l'oli, també a poc a poc, fins que s'aconsegueix la textura desitjada. Seguidament, cal emmotllar-ho i deixar-ho reposar 24 hores.
  • 3. El núvol d'oli és una elaboració molt sensible als canvis tèrmics, ja que la seva estructura es desestabilitza ràpidament en augmentar la temperatura.