Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

pèrdua d'aliments - Diccionari de l'emergència climàtica

Presentació
pèrdua d'aliments pèrdua d'aliments

  • ca  pèrdua d'aliments, n f
  • es  pérdida de alimentos, n f
  • fr  perte alimentaire, n f
  • en  food loss, n

Causes del canvi climàtic

Definició
Desaprofitament d'aliments aptes per al consum que es produeix en la fase de producció primària de la cadena alimentària.

Nota

  • 1. La pèrdua d'aliments inclou, per exemple, els aliments que es descarten perquè no tenen l'aspecte desitjat, especialment productes agrícoles.
  • 2. La pèrdua d'aliments té repercussions ambientals importants: d'una banda, es generen emissions en va al llarg de la cadena de proveïment alimentari; d'altra banda, els aliments rebutjats, si no s'aprofiten per a fer confitures, conserves o sucs, van a parar a l'abocador i s'han de gestionar com a residus, la qual cosa requereix energia i genera més emissions; a més a més, el procés de descomposició de la matèria orgànica emet metà, el qual també contribueix a l'escalfament global i al canvi climàtic.
  • 3. Es distingeix la pèrdua d'aliments del malbaratament alimentari, si bé les conseqüències ambientals són similars.