Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

agricultura ecològica - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
agricultura ecològica agricultura ecològica

  • ca  agricultura ecològica, n f
  • ca  agricultura biològica, n f sin. compl.
  • es  agricultura biológica, n f
  • es  agricultura ecológica, n f
  • es  agricultura orgánica, n f
  • fr  agriculture biologique, n f
  • fr  agriculture écologique, n f
  • en  biological agriculture, n
  • en  biological farming, n
  • en  organic agriculture, n
  • en  organic farming, n

Conceptes generals

Definició
Agricultura que recorre a adobs i fertilitzants orgànics, a l'ús limitat de productes fitosanitaris expressament autoritzats i a la rotació de conreus, en substitució d'un gran nombre de substàncies químiques de síntesi industrial, i que evita el cultiu de vegetals transgènics, amb la finalitat de respectar l'equilibri del medi ambient i conservar la fertilitat del sòl.

Nota

  • 1. L'agricultura ecològica neix al voltant dels anys setanta com a reacció d'un sector de la població a l'aparició de certs efectes derivats de les pràctiques agroalimentàries intensives de l'època, com ara la contaminació del medi ambient, la pèrdua de la biodiversitat, l'erosió del sòl o l'augment de residus químics en els aliments.
  • 2. Els aliments procedents de l'agricultura ecològica, juntament amb els procedents de la ramaderia ecològica, constitueixen els aliments ecològics.