Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

malbaratament alimentari - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
malbaratament alimentari malbaratament alimentari

  • ca  malbaratament alimentari, n m
  • ca  malbaratament d'aliments, n m sin. compl.
  • es  desperdicio de alimentos, n m
  • fr  gaspillage alimentaire, n m
  • en  food wastage, n
  • en  food waste, n

Conceptes generals

Definició
Desaprofitament d'aliments segurs, nutritius i aptes per al consum humà que es produeix al llarg de la cadena alimentària, a excepció de la fase de producció primària.

Nota

  • 1. Alguns dels motius pels quals es produeix malbaratament alimentari són defectes d'envasament, la data de consum preferent, sobreproducció, comandes innecessàriament grans, dificultat per a preveure la demanda diària o per a comercialitzar aliments aptes amb defectes de qualitat, entre d'altres.
  • 2. Un cop s'ha produït el malbaratament alimentari, les restes d'aliments passen a ser tractades com a residus alimentaris i se'n pot fer ús no alimentari, com ara crear energia o fer compostatge.
  • 3. La diferència entre el malbaratament alimentari i la pèrdua d'aliments és la fase de la cadena alimentària en què tenen lloc i les causes que els produeixen.