Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

biotecnologia - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
  • ca  biotecnologia, n f
  • es  biotecnología, n f
  • fr  biotechnologie, n f
  • en  biotechnology, n

Anàlisi del risc

Definició
Conjunt de tècniques que utilitzen sistemes biològics i organismes vius per a l'obtenció o la modificació de productes comercials d'utilitat o la intervenció en processos per a usos específics.

Nota

  • 1. L'aplicació de la biotecnologia en la producció alimentària planteja reptes socioeconòmics, sanitaris i mediambientals pendents de resoldre.
  • 2. La biotecnologia inclou una àmplia gamma de tecnologies aplicades a l'agricultura, la ramaderia, la silvicultura, la pesca i l'aqüicultura, i l'agroindústria que s'utilitzen amb diverses finalitats, com la millora genètica de plantes i animals per a augmentar-ne el rendiment o l'eficiència; la caracterització i la conservació dels recursos genètics per a l'alimentació i l'agricultura; el diagnòstic de malalties de plantes i animals; el desenvolupament de vacunes, o la producció d'aliments fermentats.