alcaloides de la pirrolizidina
alcaloides de la pirrolizidina
- ca alcaloides de la pirrolizidina, n m pl
- ca AP, n m pl sigla
- es alcaloides de la pirrolizidina, n m pl
- es alcaloides pirrolizidínicos, n m pl
- es PA, n m pl sigla
- fr alcaloïdes pyrrolizidiniques, n m pl
- fr PA, n m pl sigla
- en pyrrolizidine alkaloids, n pl
- en PA, n pl sigla
Perills alimentaris
Definició
Conjunt d'alcaloides produïts com a metabòlits secundaris per una gran diversitat de plantes, principalment de les famílies de les asteràcies, les boraginàcies, les fabàcies, les orquidàcies i les apocinàcies, com a mecanisme de defensa davant de fongs, insectes i altres animals.
Nota
- 1. Exposició per via alimentària: Associada, principalment, al consum d'aliments com la mel i les plantes aromàtiques i les seves infusions.
- 2. Efectes en la salut humana: Tenen un perfil comú de toxicitat que es manifesta principalment per diferents graus de dany al fetge i els pulmons.