Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

alcaloides de la pirrolizidina - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
alcaloides de la pirrolizidina alcaloides de la pirrolizidina

  • ca  alcaloides de la pirrolizidina, n m pl
  • ca  AP, n m pl sigla
  • es  alcaloides de la pirrolizidina, n m pl
  • es  alcaloides pirrolizidínicos, n m pl
  • es  PA, n m pl sigla
  • fr  alcaloïdes pyrrolizidiniques, n m pl
  • fr  PA, n m pl sigla
  • en  pyrrolizidine alkaloids, n pl
  • en  PA, n pl sigla

Perills alimentaris

Definició
Conjunt d'alcaloides produïts com a metabòlits secundaris per una gran diversitat de plantes, principalment de les famílies de les asteràcies, les boraginàcies, les fabàcies, les orquidàcies i les apocinàcies, com a mecanisme de defensa davant de fongs, insectes i altres animals.

Nota

  • 1. Exposició per via alimentària: Associada, principalment, al consum d'aliments com la mel i les plantes aromàtiques i les seves infusions.
  • 2. Efectes en la salut humana: Tenen un perfil comú de toxicitat que es manifesta principalment per diferents graus de dany al fetge i els pulmons.